Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ve dvanácti liposukce, v patnácti nová prsa

5. května 2011 | 16:18

Jako panenka Barbie touží vypadat sedmnáctiletá školačka Brooke Bates z Texasu. Pro svůj sen, kterým je doslova posedlá, je schopná udělat cokoliv.

Díky internetu ji celý svět zná jako Barbie Brooke. Jako nejmladší na světě podstoupila v roce 2006 liposukci a plastickou operaci břicha. V té době jí bylo pouhých dvanáct let. A to byl jen začátek. V průběhu pěti let následovala bandáž žaludku a plastika prsů. Díky implantátům se jí velikost změnila z košíčků A na velikost DD.

V současnosti váží třiašedesát kilo. "Je senzační, že ve mně kamarádi vidí Barbie. Zavazuje mě to k tomu, že držím dietu a denně cvičím. Jím jen dvanáct set kalorií. Denně chodím do solária, jednou měsíčně si nechávám vlasy odbarvit na blond, pečlivě se starám o svoje nehty a kupuju si nový make-up a šminky," prozradila Brooke.

Obživlá panenka Barbie

Vše začalo, když se ručička váhy přehoupla přes pětadevadesát kilo."Chtěla jsem se zabít. Cítila jsem se hrozně tlustá a ošklivá," svěřila se novinářům Brooke. V ten moment se v její hlavě zrodil neskutečný sen. Rozhodla se, že chce vypadat jako Barbie. Panenka na hraní. A pro vysněnou postavu byla rozhodnutá udělat cokoliv.

V pouhých dvanácti letech podstoupila liposukci břicha a následnou plastiku. Zákrok, který v přepočtu vyšel na více než čtyřista tisíc, uhradili rodiče. Těm se sice nejdřív tenhle nápad příliš nezdál, když ale maminka Cindy (44) pochopila, jak Brooke trpí, souhlasila. Dívenka byla jako mávnutím kouzelného proutku o dvaatřicet kilo lehčí. Už za pár měsíců však byla zpět na své původní váze. Nedokázala se totiž v jídle ovládnout.

Bandáž žaludku a prsní implantáty

Ve třinácti letech proto i se svojí starší sestrou Bailey prodělala bandáž žaludku. Celá rodina kvůli tomu musela odjet do Mexika, kde je tento zákrok na nezletilých legální. Jinde ji totiž odmítli operaci kvůli nízkému věku provést. Rodičům Brooke přání jejich dcery nepřijdou nesmyslná či šílená. Matka Cindy i otec Joey (57) její extrémní úsilí vypadat co nejlépe podporují. Podle nich by ostatní rodiče udělali pro své milované dítě to samé.

Po zaškrcení žaludku Brooke konečně méně jedla a hubla. Se svým vzhledem však školačka nebyla ani teď spokojená. Nechala si odsát tuk z paží a stehen, voperovat velká silikonová prsa. "Kvůli rychlému úbytku váhy moje prsa vypadala jako dva vyfouknuté balony," říká Brooke, která je svým vzhledem doslova posedlá. "Co je špatného na dívce, která chce dobře vypadat? Stát se Barbie je jako sen, ale bude mě to ještě stát hodně práce," říká. Už teď rodiče za její "krásu" zaplatili v přepoču téměř milión korun. A tato částka rozhodně není konečná.

Autor: Lenka Chvostová, INT