Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Neuvěřitelné! Žena rodí na minutu přesně

9. dubna 2011 | 05:10

Tři děti, tři porody. A v rodném listě vždy na minutu stejný čas. V nemocnici by si podle porodů šestadvacetileté Lowri Dearsley mohli seřizovat hodinky.

Lowri i její třicetiletý partner Matt Rigby si po porodu druhé dcery nechali čísla sedm čtyřicet tři vytetovat na ruce. Lowri na předloktí, Matt na vnitřní stranu paže. Poté, co se jim letos ve stejný čas narodil syn, začali sázet tahle čísla i v loterii.

"Bohužel jsme s nimi ještě ani jednou nevyhráli, ale určitě to budeme zkoušet dál. Tahle čísla jsou pro nás totiž opravdu šťastná. Nakonec třeba vyhrajeme rovnou třikrát," prohlásil Matt, který pracuje jako policejní důstojník.

Je to jako zázrak

"Lidé, kteří vidí moje tetování, se mě ptají, co ta čísla znamenají. A když jim to prozradím, nechtějí tomu ani uvěřit," říká maminka. A není divu. Podle odborníků je pravděpodobnost takové situace tři miliardy ku jedné.

Nejstarší dítě, dcera Ella, se narodila 10. října 2005 v 07:43. Prostřední Evie na svět přišla 26. prosince 2007 večer, přesně v 19:43. A i když je to k neuvěření, i nejmladší syn Harrison, který se narodil letos 20. ledna, má v rodném listu zapsaný čas narození 07:43.

Sestřičky dávaly sázky

Všechny tři děti se narodily ve stejné nemocnici Salford Royal v Manchesteru. Když tam Lowri letos v lednu v pět hodin odpoledne s porodními bolestmi přivezli, sázeli se lékaři i zdravotní sestry, kdy své třetí dítě porodí. "Bylo to úžasné, když se porod Harrisona blížil, protože všechen zdravotní personál věděl, kdy se narodily moje holky," vzpomíná šťastná maminka.

Vzhledem k tomu, že šlo už o třetí dítě, čekala Lowri, že se syn narodí už večer nebo v noci. Porod však nakonec trval dlouhých čtrnáct hodin. Přítomný byl i partner a otec dětí Matt, který k ránu náhle zvolal: Ach můj bože, nemůžu tomu uvěřit, je 7:41." O dvě minuty později se Harrison narodil.

VÝZVA

Stalo se vám nebo někomu ve vašem okolí něco podobného? Narodily se vám děti ve stejný den nebo hodinu? Napište nám svůj příběh na prozeny@blesk.cz.

 

Autor: Lenka Chvostová, INT