Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chlapec (5) prosí: Pomozte mi chodit!

5. března 2011 | 05:00

Je mu pět let a je neuvěřitelně statečný. Blonďatý andílek z Velké Británie trpí mozkovou obrnou a nemůže chodit, ale nevzdává se a bojuje. Pomohla by mu operace v Americe, ale na tu rodina nemá peníze. Proto chlapec prosí lidi na Youtube.com, aby mu nějaké poslali.

Kieran Forde-Thain z Urmstonu má dětskou mozkovou obrnu a nemůže se pohybovat bez pomocného vozíčku, protože nedokáže narovnat nožičky. Aby mohl chodit sám, musel by v červnu podstoupit drahou operaci v dětské nemocnici St Louis Children's Hospital v americkém Missouri. Na tu ale jeho pětadvacetiletí rodiče nemají peníze.

A tak shánějí kde se dá - ochrnutému synovi založili internetovou stránku, mají účet na Facebooku a uveřejnili video na Youtube. Tam Kieran prosí, aby mu lidi poslali peníze na operaci nesoucí název selektivní dorzální rizotomie (SDR), kdy dojde k přetětí zadních míšních kořenů, což pomůže svalstvu, která stojí v přepočtu přes milion a půl korun.

Chce běhat s kamarády

„Ahoj, jmenuji se Kieran. Pomozte mi prosím dostat se do Ameriky, navštívit doktora a naučit se chodit, abych mohl běhat s kamarády,“ říká ve videu nemocný blonďáček. Zatím se takto vybralo sedmapadesát tisíc korun.

„Kieran je tak veselé dítě. Stále se usmívá. Rád se dívá na fotbal, hlavně na Manchester United. Bylo by skvělé, kdyby si mohl hrát bez pomocného vozíku. Operace opravdu zajistí velký rozdíl,“ říká chlapcův otec Jonathan a Kieranova matka Amanda dodává:

„Změní mu to život. Bude nejen volnější, ale pomůže mu to i ve věcech, které my bereme jako samozřejmost, jako například dostat do vany a z vany. Jakákoli činnost je pro něj hodně náročná. Také mu to ulehčí od bolesti. Je moc statečný a kvůli ničemu z toho nesmutní, je inspirativní.“

Autor: mivr