Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Narodila se za mřížemi, naučila se tam mluvit i chodit!

Ilustrační foto
1. března 2011 | 21:02

Sabine (42) pracovala jako policistka, ale dostala se do finančních problémů, začala pašovat drogy a zatkli ji. Za mřížemi porodila dceru Julii. Ta s matkou žila ve vězení několik měsíců, než byly obě puštěny na svobodu.

„Byla jsem ve finanční tísni. Jako kurýr jsem převedla drogy přes nizozemské hranice, ale byla jsem chycena a poslána na čtyři roky do vězení,“ začíná své vyprávění bývalá policistka Sabine, která byla v době zatčení těhotná. To bylo v roce 2002.

Holčička Julia, které je dnes osm let, pak přišla na svět o pár měsíců později v listopadu ve vězeňské nemocnici v německém Fröndenbergu. Za mřížemi se pak naučila chodit i mluvit.

Julia se chce stát právníkem

„Dva měsíce po porodu jsme byly převezeny do zařízení pro matky s dětmi. V devět hodin ráno si Julii na hodinu vzali a dali ji do skupiny, kde si hrály děti. Potom jsme měly volno,“ pokračuje Sabine.

Po dvaatřicetiměsících byly matka s dcerou puštěny z cely. Sabine má teď další dvě děti ve věku tři a šest let a žije zase spořádaným životem. Pomáhá na univerzitě a v mateřské školce a trénuje fotbalový tým. „Chci být dobrá matka. Nechat za sebou minulost. O své cestě od policistky k drogové dealerce jsem napsala i knihu.“

Děvčátko si na doby, které strávilo ve vězení, moc nepamatuje, ačkoli o tom s ním Sabine mluvila, ale v jednom má jasno: „Chtěla bych se stát právníkem, aby se něco podobného nemohlo stát!“

Autor: mivr