Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vlčí dívka je šťastná, na televizi ale nevidí

28. února 2011 | 14:35

Přezdívají jí vlčí dívka nebo opičí tvář. Přesto je jedenáctiletá dívka z Thajska šťastná. Patří mezi nejpopulárnější dívky ve škole a ze svého vzhledu si těžkou hlavu nedělá. Raduje se ze života i z toho, že se dostala do Guinessovy knihy rekordů.

Jedenáctiletá Supatra Sasuphan je jednou z padesáti osob na světě, které trpí Ambrasovým syndromem. Ten je znám již od středověku a způsobuje nezadržitelný růst vlasů po celém těle. Dokud nebyla nemoc detailně popsána, byli lidé trpící touto nemocí označováni za vlkodlaky.

Patří mezi nejpopulárnější dívky ve škole

Naštěstí v současné době se již dívka nemusí svou nemoc snažit skrývat. Nyní se dočkala zápisu do Guinessovy knihy rekordů, jako "nejchlupatější dívka světa" a ocenění ji těší.

"Jsem velmi šťastná. Mnoho lidí dělá spoustu věcí, aby se do knihy dostali a mně stačilo odpovědět pár otázek," uvedla po zápise Supatra, která patří mezi nejoblíbenější dívky ve škole. "Mé chlupy mi pomohly získat víc přátel," uvádí se smíchem holčička, které chlupy rostou doslova po celém těle.

Přála by si vidět dobře na televizi

Miluje přitom ty samé věci, co její kamarádky. Plavání, tancování a poslech oblíbené muziky. A tak jako mnoho dětí v Thajsku i na celém světě nedá dopustit na sledování televize.

Možná právě proto by si přála, aby se jednou přeci jen uzdravila. "Když mi vlasy narostou, je pro mě velmi obtížné sledovat okolí," uvedla Supatra. Zatím, ale žádný pokus o odstranění růstu chlupů nevyšel. Nepomohly ani laserové operace.

Její chlupy, které si myje obyčejným dětským šampónem, jí pravidelně pomáhá odstraňovat její maminka. Nůžkami. Bohužel, rostou stále příliš rychle.

Autor: INT, ap, Klena