Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka slavné anorektičky († 28) spáchala sebevraždu

20. ledna 2011 | 20:20

Anorexie si vyžádala další oběť. Tentokrát nepřímou. Po smrti nejslavněší anorektičky Isabelle Caro (†28), spáchala sebevraždu její matka. Svou dceru přežila o necelé dva měsíce. Neunesla snad matka pocit viny?

Modelka Isabelle Caro se proslavila v roce 2007, kdy se stala tváří kampaně slavného italského fotografa Oliviero Toscani. Obrovské plakáty s motivem boje proti anorexii zaplavily tehdy ulice od Paříže až po Miláno. Modelce samotné kampaň nepomohla. Svému celoživotnímu boji v tichosti podlehla 17. listopadu roku 2010 ve věku pouhých 28 let.

Matka nezvládla žít bez dcery

Otec anorektičky v středu potvrdil, že smrt dcery neunesla její matka a před dvěma týdny spáchala sebevraždu. On sám tvrdí, že za smrt dcery nebyl zápal plic a celkové vyčerpání modelčina organismu, ale zanedbání ze strany nemocnice.

Isabelle Caro trpěla anorexií od dětství. Ta začala traumatem v dětství, když viděla matku, jak nemůže unést třicetikilový kanystr. „Já tehdy vážila o pět kilo více a pomyslela jsem si: jsem těžší než ten kanystr, tak to jsem pro svou matku zátěží. A přemýšlela jsem, jak zhubnu,“ svěřila se před smrtí Isabelle.

Neunesla matka pocit viny?

Její dětství bylo krušné i proto, že ji matka skoro nepouštěla z domu, protože byla přesvědčena, že na čerstvém vzduchu lidé rostou rychleji! Isabelle nechodila do školy a učila se doma.

Isabelle se skutečně v příštích letech »podařilo« shodit váhu až na 26 kilogramů. Za celý den snědla jen dva čtverečky čokolády a pět cornflaků. I když si svou nemoc později uvědomovala, z jejich spárů ji vysvobodila až smrt.




Autor: INT, ap