Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka kvůli dětem riskuje smrt na rakovinu!

Anna Hadwick má netypickou formu rakoviny, kvůli které asi nebude moct mít další děti, i když po nich moc touží.
23. listopadu 2010 | 05:15

Anna by nejradši byla maminkou na plný úvazek. Mít spoustu dětí byl vždycky její sen. Bohužel ale onemocněla vzácným typem rakoviny vaječníku, což její přání nemile komplikuje. Lékaři jí radí podstoupit operaci. Ta by jí ale znemožnila mít další děti, tak ji odmítá.

Anna Hadwick (24) z Velké Británie onemocněla velmi vzácným typem rakoviny. Maminka tříletého chlapečka Harveyho má nádor na levém vaječníku a vejcovodu. Moc by chtěla další děti, ale nemoc jí to znemožňuje. Odmítá operaci, protože ta by způsobila, že by stoprocentně děti nemohla mít už nikdy.

Na umělé oplodnění nemá peníze

Synka Harveyho má Anna s bývalým partnerem. „Aby mi zachránili život, chtějí po mně, abych se vzdala svého snu mít více dětí. A to prostě nemůžu dopustit. Představa, že bychom s novým partnerem nikdy neměli společné dítě a že bych Harveymu nepořídila sourozence, je zničující. Nemohu s tím souhlasit. Riskuji svůj život, ale nepůjdu na operaci, dokud si nenašetřím ty peníze,“ říká odhodlaně Anna.

Chtěla by si nechat nějaká vajíčka zmrazit, ale za to by musela zaplatit tři tisíce liber (v přepočtu skoro osmdesát sedm tisíc korun)! Tolik peněz Anna bohužel nemá. S partnerem už se snažili o dítě přirozenou cestou, ale to zatím také nevyšlo. Zdá se, že její situace je nevyřešitelná.

Problémy hned po narození syna

Zdravotní problémy začala mít Anna už po porodu syna v roce 2007. „Měla jsem křeče od porodu. Nejprve jsem si myslela, že se jen mé tělo dává znovu do pořádku, a moje asistentka souhlasila,“ vzpomíná na začátky bolestí Anna. Jenže po pár měsících se bolesti nezmírnily, spíše naopak. „Bylo to stále silnější. Bolesti byly hodně ostré,“ vypráví maminka a pokračuje:

„V mém žaludku to úplně vřelo a bublalo. Bylo mi opravdu špatně. Během sexu jsem občas zažívala ostré bolesti. Někdy to bylo tak strašné, že jsem začala plakat a museli jsme přestat. Potom se mi břicho dokonce zvětšilo a už jsem trpěla takovou agónií, že jsem skoro nemohla chodit. Bála jsem se.“

Anna Hadwick
Autor: isifa.cz

Vždycky chtěla velkou rodinu

Na jaře 2008 šla konečně k praktickému lékaři, který ji poslal na rentgen. V té době se rozešla se svým tehdejším přítelem. Kolem levého vaječníku a vejcovodu byla nalezena tekutina. Lékaři nejprve nevěděli, co to znamená.  Pak laparoskopií, kdy Anně zavedli do žaludku úzkou hadičku, objevili velký nádor v oblasti levého vaječníku.

„Byla jsem na dně. Co bude s Harveym, když se mi něco stane? Nesnesla na to ani pomyslet!“ děsila se v té době Anna. Navíc v Británii je jen dvacet podobných případů, takže lékaři jsou poněkud bezradní, jak případ Anny řešit.

Anna je ze tří dětí a vždycky chtěla hodně potomků: „Někdo by se mnou třeba nesouhlasil, ale já si nedokážu představit, že bych neměla šanci mít další děti. Velká rodina je vše, co jsem vždy chtěla!“

Stojí si za svým

Maminka malého Harveyho se navíc loni v prosinci seznámila se svým současným přítelem Dannym (25). Z nemoci byla tak smutná, že nevěděla, jestli mu o ní vůbec řekne. „Nechtěla jsem Dannymu říct, že mám rakovinu, aby neutekl, ale mělo to opačný efekt,“ nemůže si partnera vynachválit Anna. Dokonce se začali snažit o dítě, ale zatím jim to bohužel nevyšlo.

„Kdyby mi doktoři řekli, že pokud nepodstoupím operaci, zemřu, vše by bylo jinak. Mám Harveyho, který potřebuje mámu. Ale moje rakovina je tak vzácná, že se jen těžko hledají odpovědi. Riziko beru na sebe. Až budou kolem Harveyho pobíhat malí bratříčci a sestřičky, poděkuje mi,“ věří Anna.

Autor: mivr, lenak