Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pošta pro tebe: Tvrdil, že objednal mou vraždu!

17. října 2010 | 05:00

Dramatické pokračování má příběh Kateřiny N. (26), kterou si před dvěma lety do studia Pošty pro tebe pozval její bývalý přítel. Tehdy Jan L. (33) vykládal, jak touží, aby se k němu jeho expřítelkyně vrátila. Ta, když zjistila, kdo ji pozval do studia, utrpěla šok. A nejenže odmítla jeho nabídku, ale dala k dobru, jak ji Honza zavíral doma, pronásledoval a psychicky týral. Nyní se Nedělnímu Blesku dokonce svěřila, že ji prý Honza chtěl nechat odstranit!

I když je to už dva roky, co si fotbalista Jan z Kutné Hory pozval do pořadu Pošta pro tebe mladou restaurátorku Kateřinu, na YouTube video s jejich vystoupením patří pořád k těm nejsledovanějším. Není divu…

Popletená pohádka

Už od začátku Janova vyprávění milostného příběhu některé věci nedávaly vůbec smysl. Pletl jedno s druhým a v chaosu jeho citů se ztratila i moderátorka Ester Janečková. Nejdříve říkal, že chce bojovat o jednu holku, kterou miluje, a chtěl by jí ledacos vysvětlit. Tvrdil, že spolu byli dva měsíce, pak opomněl, že čtyři roky bydlel s Renatou – oficiální přítelkyní – a že i Katka bydlela s někým jiným. Dále říkal, že se spolu setkávali a chodili na výlety.

Potom prý ale musel na operaci kolena a Katka si myslela, že se jí ztratil ze života, tak se rozešli. Také přiznal, že ji hledal a chodil za ní i se svou mámou prosit, aby se k němu vrátila. Prostě jeho vyprávění bylo úplně zmatené a nevěrohodné. Když Katka přijala pozvání do show, věci se rychle vyjasnily!

Od téhle chvíle tě nenávidím!

Katka sice nevěděla, kdo ji do Pošty pozval, ale tušila, že by to mohl být právě Honza. Když jí to Ester Janečková potvrdila, jen nevěřícně kroutila hlavou. „Chodili jsme spolu chviličku, ale byl to vztah plný lží a psychického vydírání,“ řekla Katka a dodala, že ji Jan zavíral u sebe doma, nosil jí v igelitce do práce dupačky, posílal dopisy, že skočí z mostu, a dokonce šel opilý do školy za ředitelkou a dal jí pro ni dopis.

„Dej mi už pokoj! Nevím, proč mluvíš o krásném vztahu, vždyť jsi chodil do hospody, hrál mariáš a nikdy neměl peníze. Já tě od téhle chvíle nenávidím!“ Těmito slovy mladá restaurátorka pořad ukončila.

Pravda o jejich vztahu

Po dvou letech od tohoto emotivního vystoupení v televizi se Kateřina otevřeně vyjádřila pro Nedělní Blesk. „Je pravda, že v 18 letech jsem do něho byla zamilovaná, ale to skončilo po třech měsících, když mi přiznal, že žije už čtyři roky s přítelkyní. Pak zmizel,“ prozradila Katka. Než poznala Honzu měla přítele, ale podle jejích slov jim to moc neklapalo a rozešli se.

Když se vrátila zpátky do Kutné Hory, začala s Honzou a partou jezdit na výlety. Ale jen jako přátelé. Pak se přestěhovala do Prahy ke kamarádovi, a to se Janovi vůbec nelíbilo. Asi doufal v něco víc než kamarádství. „A tehdy začalo sledování a stíhání,“ vzpomíná Kateřina. A právě v té době si mladá restaurátorka našla svou velkou lásku. Bydlela s přítelem půl roku, ale ani to nebránilo Honzovi a jeho matce, aby ji chodili přemlouvat, ať je s Honzou!

„Pak přišla velká rána mého života. Můj přítel, se kterým jsme se chtěli brát, tragicky zahynul při autonehodě. Honza s mámou mně dali pokoj jen do pohřbu,“ svěřila se touto vzpomínkou zjevně otřesená Katka. Bylo to pro ni nejhorší období jejího života! No a v té době jí doručili pozvánku do Pošty…

Pak nastalo peklo

Po natáčení bylo Katce tak mizerně, že se nemohla uklidnit a pořád plakala.Opět se jí všechno v myšlenkách vrátilo… Ale televizním pořadem noční můra pro Katku zdaleka neskončila! Honza totiž s pronásledováním nepřestal. Přišel k ní do práce a vyhrožoval, že se její sestřička třeba nemusí vrátit domů ze školy. Vyhrožoval také, že spáchá sebevraždu. „Bylo to peklo, já i moje rodina jsme byly už na pokraji sil.

To nejhorší nás ale teprve čekalo. Jednou večer mi zavolal a tvrdil, že mu jeho otec dal peníze, aby zaplatil veškeré své dluhy. On prý ale místo toho někomu zaplatil, aby mě odstranil! A že teď neví, jak to má odvolat…“ Není divu, že se Katka okamžitě obrátila Na policii nahlásila celou věc a předložila všechny esemesky a dopisy, co jí Honza posílal. Výsledek? Někdejší přítel dostal soudní zákaz přiblížit se ke Kateřině. Policie jí také odposlouchávala telefon. Korunu všemu nakonec nasadil Honza, když přiznal, že vše byla jen lež. U nikoho si žádnou vraždu neobjednal…

Kdo ženě vyhrožuje, nezmění se…

Katka si domluvila setkání s tátou Honzy a všechno mu řekla. Nemohl uvěřit, co jeho žena se synem vyvádějí. Pak Kateřině vrátil peníze, které jí jeho syn dlužil. A tím všechno skončilo. Katka se odstěhovala, chvíli pracovala jako restaurátorka a dnes má se svou novou láskou miminko. „Všem chci jen říct, že pokud někomu jeho partner vyhrožuje nebo ho uhodí, nikdy se to nezlepší. Já to zažila na vlastní kůži. Jen se do toho citově zamotáte a bude se to všechno stupňovat,“ radí Kateřina. Honzu viděla naposledy přibližně před rokem, ale naštěstí jen z dálky, jak vycházel z herny…

Autor: Katarína Krajčiová, jos, Kjaj