Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Unesená Jaycee vzpomíná: Držel mě jako zvíře na dvorku!

Jaycee a její únosce
28. září 2010 | 10:06

Kaliforňanka Jaycee Dugard (30), která byla ve svých jedenácti letech unesena a následujících 18 roků strávila v zajetí únosce, vylíčí svůj trýznivý příběh v nové knize.

Knihu, která zatím nemá název, napsala sama Dugard a popisuje v ní únos v roce 1991 a následující téměř dvě desetiletí, během nichž ji únosce držel ve špinavém stanovém příbytku na dvorku.

Únosce zplodil s Jaycee dvě dcery

Dugardovou unesl Phillip Craig Garrido a jeho manželka Nancy na autobusové zastávce v kalifornském South Lake Tahoe. Tehdy holčičce bylo pouhých jedenáct let. Domů ze školy k vlastním rodičům ji policisté dovezli až za osmnáct let. Za dobu, kdy byla Jaycee držená v podmínkách horších, než pro psa, Garrido Dugardovou opakovaně znásilňoval a zplodil s ní dvě dcery.

Soud Garrida a jeho manželku obvinil z 29 trestných činů zahrnujících únos se sexuálním motivem či znásilnění. Garrido už si ve vězení odseděl deset let za to, že v roce 1976 znásilnil jinou ženu ze South Lake Tahoe. Teď oba manželé čekají ve vězení na vynesení rozsudku.

Případ Jaycee velmi připomíná Elizabeth Fritzl, kterou její otec držel v zajetí dlouhých čtyřiadvacet let a zplodil s ní čtyři děti. A stejně jako další oběť únosu Natascha Kampusch se i Dougard rozhodla o svém děsivém osudu vydat knihu.

Autor: ČTK, oj