Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

VIDEO: Žena z Pošty pro tebe: Trápí mě, že jsem proklela dceru

26. září 2010 | 05:00

NEDĚLE 26. 9. - Jsou to tři roky, co v reality show Pošta pro tebe paní Bohumila Karásková (67) požádala o setkání a usmíření se svou dcerou Alenou Horáčkovou (43). Jejich příběh se stal nejen jedním z nejsmutnějších, ale i nejdrsnějších. Matka totiž v záchvatu zlosti proklela dceru i její děti!

Blesku se podařilo získat kontakt na paní Karáskovou. Trápí ji dodnes pocit viny? Uplynuly sice už tři roky, ale příběh zdaleka neupadl v zapomnění. Naopak, video s neskutečnou hádkou matky s dcerou je dnes trhákem na Youtube!

V pořadu Pošta pro tebe, který vysílá ČT, je zvykem, že příběhy končí šťastně, a nejeden citlivější divák při sledování pořadu doje tím slzí. Ale to, co se odehrálo před třemi lety, nemá obdoby. Tak drsnou hádku televize ještě nezažila. Moderátorka Ester Janečková ve studiu přivítala šestinásobnou matku Bohumilu, která toužila po setkání s dcerou Alenou. Jak prozradila, neviděla ji od pohřbu bratra, tedy sedm let. Podle toho, co paní řekla, to vypadalo na další dojemný happyend. Opak byl pravdou...

Alena svou matku chladně odmítla. Nepomohly ani slzy a ani Janečkové přesvědčování. Pokus o smíření se nekonal.

Video se připravuje ...
VIDEO: Paní Bohumila proklela svou dceru • VIDEO: YouTube.com

Bouřlivá hádka

„Nevím ani, kde má jediná dcera žije, nemohu přivinout vnoučata,“ říkala s pláčem nešťastná matka. Diváky ještě více dojalo, když se dozvěděli, jaký má Bohumila těžký osud. „Syn se mi zabil v autě, první manžel zemřel na rakovinu a já prodělala tři infarkty. Vychovala jsem tři vlastní a tři děti, které jsem si vzala do náhradní péče,“ svěřila se Bohumila.

To však dceru rozhodně neobměkčilo. Před celým národem na ni prozradila, že důvodem jejich odloučení byla stokoruna. Alena, která byla v devátém měsíci těhotenství, si půjčila od matky peníze na benzin. Pak je její manžel chtěl tchyni vrátit a při tom došlo k ostré hádce. Důvod není úplně jasný. Padla zřejmě nějaká ostřejší slova a už byl oheň na střeše! Hádka vyvrcholila tím, že muž hodil po tchyni psací stroj. Do souboje se zapojil i syn Jiří, který švagra uhodil. Ten skončil v nemocnici s otřesem mozku. Alena s rodinou se pak odstěhovala a s matkou se už nikdy neviděla. Až na pohřbu bratra, ale ani tam ke smíření nedošlo.

Proklínám tebe i tvé děti!

Vzájemné obviňování ve studiu přerostlo do hádky. Alena matku zatvrzele bez jakýchkoliv emocí odmítala. Bohumilu to rozrušilo natolik, že dceru i její děti proklela! V záchvatu zlosti a zoufalství se zvedla a křičela, že potřebuje lék na srdce, aby se uklidnila. V šoku zůstali nejen diváci, ale i moderátorka, která příběh v zákulisí oplakala. „Ty ženy promarnily poslední příležitost smířit se a žít normálně. Myslím si, že paní Bohumila to, co tady řekla, nemyslela vážně. Byl to projev zoufalství a neodsuzovala bych ji za to,“ řekla moderátorka pořadu Ester Janečková, pro kterou to byl jeden z nejdrsnějších zážitků v historii celé show.

Zapírali paní Bohumilu

Blesk chtěl paní Bohumilu oslovit, zda se jejich rodinná situace po letech změnila. Produkce pořadu, která pro Českou televizi show připravuje, nám ale odmítla kontakt poskytnout. Oficiální důvod? Kontakty na vystupující nesmí s ohledem na smlouvy poskytovat dál. Neoficiální odůvodnění znělo však úplně jinak. Podle informací ze zákulisí příběh kontroverzní paní, která se po odmítnutí dcerou přestala kontrolovat, kazí image celé show. Většina lidí totiž paní Karáskovou za její chování vůči dceři odsoudila.

Bohumila: Zeť mě nenávidí!

Blesku se nakonec paní Bohumilu podařilo vypátrat. V jejím životě se nic převratného nestalo, rodina je dál rozhádaná. „Vůbec nic se nezměnilo, několikrát jsem dceři nabídla usmíření, ale ona ho nepřijala. Nevím, kde bydlí, nevím, jak žije, zkrátka vůbec nic,“ řekla nám paní Karásková, která je přesvědčena, že za nenávistí dcery vůči ní stojí její zeť. „Myslím, že Alenka se nechce smířit kvůli svému manželovi. On mě totiž nenávidí,“ tvrdí paní Bohumila.

Horáček se prý nebaví nejen s Karáskovými, ale ani s vlastními rodiči. Matka se pokoušela o setkání s dcerou podruhé při natáčení Návratů. Za dceru prý mluvil jen manžel a vzkázal, že usmíření se konat nebude. Asi jí nedokáže odpustit, že před všemi proklela dceru i její děti.

Já to tak nemyslela…

„Dodnes mě to trápí a hrozně mrzí. Samozřejmě že jsem to tak nemyslela! Chování mojí dcery mě vyprovokovalo a udělalo se mi zle. To byla prostě emoce,“ lituje dnes Karásková. Jestli jí pokání pomůže a Alena nakonec matce odpustí, ukáže čas. Ale všechno nasvědčuje tomu, že to hned tak nebude, což si myslí i samotná Karásková: „Vnuka jsem neviděla čtrnáct let. Alenku naposledy přes obrazovku. Myslím, že se odpuštění nedožiji. I když jsem ochotná udělat cokoliv!“

Výzva Blesku

Paní Aleno Horáčková, nechcete dát ještě své matce šanci? Nebo se alespoň ke smutnému příběhu vyjádřit?

Autor: Katarína Krajčiová, hto