Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sue (62): Prodám dům a na Harleyi objedu svět!

Dvaašedesátiletá motorkářka Sue chce na svém milovaném Harleyi objet celý svět
28. září 2010 | 13:15

Jiné ženy v jejím věku hlídají vnoučata, vyvářejí pro rodinu a večery tráví u televize. Čiperná stařenka z anglického Doncasteru má ale úplně jiné plány. Hledá kupce na svoji vilu a za utržené peníze se chystá na silném motocyklu procestovat celý svět.

Rodině se její plány příliš nezamlouvají. „Myslí si, že jsem naprosto šílená,“ svěřila se Sue O’Grady britskému deníku Yorkshire Post. „Ale žijeme jen jednou a já chci udělat to, co je podle mě pro mě nejlepší. Dokud mám ještě šanci.“

Do posledního halíře

Bývalá kadeřnice, rozvedená matka dvou dětí a babička čtyřletého vnoučka chce tentokrát na silnici strávit několik let. Dům se šesti ložnicemi, ve kterém žila více než dvě desetiletí, nabízí k prodeji. „Mám ráda svůj domov, žila jsem zde dlouhou dobu a je to všechno, co jsem kdy chtěla. Ale svého Harleye asi miluju víc, takže dům zkrátka musí ustoupit,“ říká.

Za dům chce Sue dvě stě tisíc liber, tedy přibližně šest milionů korun. A peníze hodlá utratit do posledního penny. „Za utržené peníze chci procestovat celý svět. Už mám tipy na báječné trasy od „Harleyářů“ v Americe, Jižní Africe i na středním východě. Poskytli mi i spoustu cenných rad,“ naplánovala si Sue, která počítá s tím, že na cestách bude osm až deset let.

Za vším je bývalý přítel

Byl to exmilenec, který přivedl Sue k strojům na dvou kolech, vonících benzínem. Jejich vztah nevydržel, láska k silným kolům už jí ale neopustila. „Může za to právě on. Před lety si mě posadil za sebe na svůj motocykl a od té doby mám Harleye ve svém srdci,“ prozradila. Jízda na kovovém „oři“ je podle ní tím nejkrásnějším, co může člověk zažít.

Sue s motorkáři z Harley klubu během posledních několika let už na své „mašině“ o objemu 1400 cm projela celou Británii i západní Evropu. A z případné samoty na plánovaných cestách rozhodně strach nemá. „Nebojím se, že budu cestovat sama, cestou určitě potkám spoustu skvělých motorkářů.“

A kdo ví, třeba při svých toulkách světem potká někoho, kdo lásku k „brumlavým“ strojům z jejího srdce vytlačí…

Autor: lena, mivrk