Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tvář spálená kyselinou: Znetvořená modelka poprvé promluvila!

16. ledna 2010 | 05:00

Od tragické události, při které britské modelce Katie Piper (26) vychrstl kamarád jejího expřítele do tváře kyselinu sírovou, uplynulo už 21 měsíců. Až teď však modelka poprvé veřejně vystoupila a vypověděla svůj příběh.

"Cítila jsem, jak mi úplně 'taje' kůže na obličeji i oblečení. Levá tvář mi zmizela a na levé oko jsem přestala vidět. Ta bolest se vůbec nedá popsat," vzpomíná na strašlivou událost Katie.

Katie Piper
Autor: youtube.com

Katie měla svou hvězdnou kariéru teprve před sebou. I když nepatřila ke špičce britského modelingu, byla poměrně vyhledávanou fotomodelkou. Jedním z důvodů mohly být její silikonové implantáty i fakt, že nikdy příliš neváhala, když se měla při focení svléknout.

Osudným se jí stalo seznámení s Danielem Lynchem (33). "Daniel byl ke mně ze začátku strašně pozorný a už na druhé schůzce mi vyznal lásku," vypráví svůj příběh Katie.

Když však právě nebyli spolu, "bombardoval" jí Daniel neustále emaily a telefonáty. "Byli jsme spolu teprve dva týdny a mě už jeho věčné telefonáty začínaly dusit. Uvažovala jsem o tom, že náš vztah ukončím. A když mě pak dokonce brutálně napadl, chtěla jsem se s ním okamžitě rozejít."

Daniel zřejmě neunesl fakt, že se s ním krásná modelka už nechce mít nic společného a vymyslel strašlivý plán. Poslední březnový den roku 2008 jí vylákal do internetové kavárny s tím, že jí poslal email, ve kterém by se jí rád omluvil. Všechno však bylo jinak. Na ulici už na Katie čekal Danielův kamarád Stefan (20), který jí před zraky kolemjdoucích i bezpečnostních kamer vychrstl do tváře kelímek plný kyseliny sírové.

Poleptaná Katie byla deset dní v kómatu a v nemocnici pak strávila další dva měsíce. Během osmnácti měsíců už absolvovala více než třicet operací a rekonvalescence bude trvat ještě minimálně dva roky. Na tváři teď musí skoro permanentně nosit silikonovou tlakovou masku, která jí pomáhá při hojení jizev.

"Ztratila jsem všechno, svou důstojnost i vzhled," říká modelka, která teď pomáhá popáleným ženým a všem podobně postiženým vzkazuje: "Život tím nekončí!".