Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 nejdojemnějších příběhů roku 2009

25. prosince 2009 | 05:00

Blesk.cz přináší 10 nejdojemnějších příběhů roku 2009, o kterých jste si mohli přečíst na našich stránkách. Připomeňte si životní příběhy lidí, které vás dojaly k slzám!

14.1. 2009
Manželka architekta Jana Kaplického (†71) Eliška (30) porodila holčičku. Mezi blahopřejnými sms zprávami jí přišla kondolence. Kaplický několik hodin po narození dcery zemřel štěstím. Na ulici ho zradilo srdce.
Čtěte: Manželka Kaplického Eliška: O smrti se dozvěděla z esemesky

Kaplický
Autor: Ladislav Křivan

19.4. 2009
Neonacisté zaútočili zápalnými lahvemi na dům romské rodiny ve Vítkově na Hodonínsku. Dům shořel. Oba rodiče měli vážné popáleniny, ale nejhůře dopadla dvouletá natálka, která musela několik měsíců bojovat v nemocnici o život. Natálka měla popáleniny na 80 % těla. Prodělala několik operací a po 8 měsících mohla konečně odejít s rodiči do nového domu. Natálka si ponese následky celý život.
Čtěte: Natálka (2,5) je konečně doma!

Dárek od Blesku se děvčátku líbil. Hned panenku začala hladit
Autor: Marie Machková

1.7. 2009
Čtenáři Blesku zvolili malou Dominiku (6) v anketě o nejhezčí dítě Nej zlatíčkem Česka. Jen málokdo ale tušil, co všechno musela tahle holčička prožít. Před rokem onemocněla leukemií a statečně s ní bojuje.
Čtěte: Dominika (6): Nejkrásnější dítě Česka bojuje s leukémií!

Mína ztrátu svých krásných dlouhých vlasů snášela špatně.
Autor: archiv čtenářky

4.7. 2009
Při bleskové povodni pomáhala Naděžda Rubnerová (†40) Benešova nad Ploučnicí s manželem sousedce na vozíku utéct před stoupající vodou. Zachránkyni strhnul proud řeky. Labe její tělo vydalo o několik dní později.
Čtěte: Kameraman zachytil poslední oběť povodní krok před smrtí!

Žena hledí vstříc smrti
Autor: Čtenář Blesku

16.8. 2009
Rodina ze Strakonicka koupila tatínkovi k padesátým narozeninám vyhlídkový let Cesnou. Krátce po startu letadlo havarovalo. Pilot i oba rodiče zahynuli. Přežila jen jejich vážně zraněná desetiletá dcera.
Čtěte: Manželé z letadla smrti: Dceru si pořídili, aby zapomněli na smrt syna

Kolemjdoucí zapalují na místě nehody svíčky a pokládají květiny
Autor: David Malík

26.9. 2009
Čtyřletá Eliška Bočanová z Bohumína se narodila bez části páteře. Kvůli své vadě nemůže sama chodit vzpřímeně, ale chodí po čtyřech a opírá se při tom o svoje hračky. Eliška si za svůj elán vysloužila titul ´Největší bojovnice Česka´. V září se poprvé díky speciální ortéze postavila na nohy.
Čtěte: Statečná Eliška (4): Poprvé v životě stála rovně

Malá Eliška si sama vybrala barevné ladění nového pokojíčku.
Autor: Blesk - Pavel Čempěl

6.10. 2009
Tříletou Dominiku Neffovou, jejíž maminku Irenu (†28) loni v únoru zavraždil manžel Robert Neff-Novák, dostal do opatrovnictví bratr zavražděné a strýc holčičky fotograf David Neff (39). Slíbil, že jí bude o mamince vyprávět.
Čtěte: Dominiku Neffovou (3) bude opatrovat strýc

Dominika Neffová (2)
Autor: David Malík

11.10. 2009
Legendární Josef Váňa se ve svých 56 letech na podzim znovu postavil v sedle koně Tiumena na start 119. Velké pardubické. Někteří tvrdili, že už je na závodění moc starý. Dokonce sám Váňa chtěl se závoděním minulý rok definitivně skončit. Nakonec se rozhodl všem ukázat, že nepatří do starého železa a na Velké pardubické po šesté zvítězil.
Čtěte: Váňa: Musel jsem přestat pít, abych vyhrál

Autor: Petr Merta, ČTK

1.12. 2009
Vážně nemocný a zmatený Bohuslav Jakl (†29) odešel z pražské nemocnice Bulovka. Deset dní po něm policie i těhotná manželka marně pátrali. Nakonec našli jeho tělo v areálu nemocnice. Druhý den Kateřina Jaklová (31) porodila Bohuslavovi dcerku Anežku.
Čtěte: Jakl (†29): Spáchal sebevraždu, nebo zemřel náhodou?

Autor: archiv rodiny

17.12. 2009
Tříleté Pavlínce zůstal jen nemocný děda. Vzal ji maceše, která ji bila. Táta sedí ve vězení. Nemocný Andrej Kocúr (65) o děvče pečuje ve vybydleném domě bez vody a elektřiny v Lomu u Mostu. Jak spolu oslaví Vánoce?
Čtěte: Pavlínce (3) zbyl jen nemocný děda: Žijí v domě bez vody

Malou Pavlínku potěšil bublifuk od Blesku. S dědou si s ním skvěle vyhráli.
Autor: Helena Lacinová

Autor: pes
Diskuse ke článku
.
Související články