Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ellie (5) bez končetin okradl vlastní strýc!

2. prosince 2009 | 05:03

Její příběh dojal celou Británii. Ellie May Challis (5) po zápalu mozkových blan museli lékaři amputovat ruce i nohy. Lidé z celé země darovali peníze, aby jí pomohli.

Rodiče tehdy 16měsíční dívenky peníze svěřili příbuznému, kterému věřili - Darrenovi Peasemu (33), strýci Ellie. Ten pracoval v bance a holedbal se, že se o finance postará a jejich hodnotu zúročí.

Jaký byl šok, když rodina po třech letech zjistila, že nemá téměř nic! Vychytralý strýček utratil za šperky a dovolené téměř 315 tisíc liber (cca 9 milionů korun) a na vyrabovaném účtu nechal jen 240 liber (6900 korun).


Pease samozřejmě skončil u soudu, který rozhodl, že si za krádež odpyká čtyři roky vězení. Muž se k činu přiznal. Otec dvou dětí řekl, že šperky a drahými dovolenými chtěl zachránit své krachující manželství.

„Zruinoval nás, úplně nás zruinoval. Čtyři roky není dost za to, co nám udělal,“ řekla s pláčem jeho bývalá manželka Jacqueline (38). Ta Darrena podezřívá, že peníze ukryl a začne si je užívat po propuštění z vězení. „Skončíme na ulici za to, co udělal,“ dodala. Banka totiž ukradené peníze na dívčin účet vrátila, plánuje si však vzít Peaseho rodinný dům.

O tom, že Pease není žádný ´svatoušek´, se přesvědčila i jeho babička. Tu připravil o její celoživotní úspory, které činily bezmála dva miliony korun.

Autor: Nový Čas,, brum