Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dodnes je to nevyřešená vánoční záhada

Nejen dcerka byla překvapená.
29. prosince 2008 | 08:38

Každý rok se na svátky pečlivě připravuji. Ano, patřím mezi ty "blázny", kteří nakupují dárky již od léta. Pěkně je schraňuji a pak, na začátku prosince, mám již všechny a jen je zabalím.

Odpadá mi tím stres na poslední chvíli a můžu dárky klidně vypustit z hlavy a soustředit svou pozornost na další vánoční přípravy.

S nákupem dárků souvisí samozřejmě i jejich balení. Balicí papír, stejně jako stužky a někdy i jmenovky pečlivě vybírám, aby hezky ladily. Chci, aby byly dárky zabalené co možná nejlépe. Některé balíčky ještě i zdobím. Prostě si s tím pěkně vyhraju, a hlavně mě to baví.

Dárky pod stromeček zadarmo? Za všechno se platí!
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

I před pár lety jsem měla na svátky nakoupeno dříve než moje kamarádky. Rodinu jsem poslala na chalupu a udělala jsem si "balicí" den. Měla jsem už připravené krabičky různých velikostí od všeho možného, které jsem pak jen obalila papírem, dozdobila a nadepsala.

Byla jsem sama se sebou spokojená. Povedlo se mi to téměř v rekordním čase a krabičky vypadaly jako od profesionála. To budou u stromečku koukat! A také koukali. A nejvíce asi já.

Když jsme si po večeři rozbalovali dárky, dmula jsem se pýchou nad tím, jak se mi to povedlo. Manžel na mě obdivně mrkl a já se tetelila radostí. Pak však překvapená dcerka vybalila vrtačku. Na synka zase čekalo překvapení v podobě elektrické dečky. Manžel žasl nad krásným růžovým domečkem pro panenky, děda si mohl vyzkoušet nové kombiné a babička si hrát s vláčky.

Nejen dcerka byla překvapená.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Vyděšeně jsem zírala na ten zmatek. Kde se stala chyba?! Vždyť jsem dárky nadepisovala tak pečlivě… Všichni jsme se zasmáli Ježískovu žertíku a vyměnili si dárky. Od té doby si každý rok před rozbalováním dárkům vždycky někdo z legrace tipuje, co by asi mohl dostat zajímavého.

Čtenářka Klára

Autor: zpracovala: mif
Diskuse ke článku
.
Související články