Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šok! Žena (19) je uvězněna v těle dítěte. Vypadá pořád jako sedmiletá

27. února 2015 | 14:00

Při pohledu na malé roztomilé děvčátko vás jen stěží napadne, že jde ve skutečnosti o téměř dvacetiletou ženu. Ta i na fotce v občanském průkazu, který dokazuje její skutečný věk, vypadá jako malé holohlavé dítě. Jak je možné, že Číňanka Zeng Yushan nevyrostla?

Štěstí v neštěstí má tahle mladá žena, jejíž vážnou nemoc vlastní otec zneužíval ve svůj vlastní prospěch. Dívce, která kvůli nádoru na mozku stále vypadá jako malé dítě, zakazoval chodit do školy a nutil ji místo toho žebrat.

Zeng Yushan se narodila v červnu 1994 v městečku Huzhu na jihu Číny. Jako dítě se vyvíjela normálně. Od svých vrstevníků se nijak nelišila. Její růst se ale zastavil v sedmi letech, kdy ji lékaři diagnostikovali nádor na hypofýze, která produkuje růstový hormon.

Nákladnou léčbu si ale její rodiče nemohli dovolit. Kvůli nemocné dceři se navíc pořád hádali. Po rozvodu dívenka zůstala s otcem, který ale krátce na to onemocněl rakovinou žaludku.

Protože přestal vydělávat, neměl ani na nájem a skončil i s dcerou na ulici. Aby měli peníze alespoň na jídlo, místo toho, aby dcerku posílal do školy, nechával ji na ulici prosit kolemjdoucí o nějaké ty drobné mince.

Když pak v roce 2013 na rakovinu zemřel, zůstala Zeng na ulici sama. Brzy si ji ale všiml manželský pár, který už měl dvě dospělé dcery. Podvyživenou Zeng, která byla téměř holohlavá a trpěla obrovskými psychickými problémy, si odvedli domů.

Díky jejich péči je na tom Zeng už mnohem lépe. Její duševní stav se ale bohužel stále rovná pěti či šestiletému dítěti. Manželé doufají, že jí už v létě budou moci vzít do Pekingu, kde by ji snad odborníci mohli pomoci.