Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Miluji tě: Proč muži neradi říkají slova, po kterých my ženy toužíme?

  • ...
    26. srpna 2016 | 06:00

    No ano, důležitější jsou činy, nikoli slova, ale já například tahle slůvka slýchám dost ráda. Nemusí to být desetkrát za den, když to však neuslyším ani jednou, začnu panikařit. Neděje se něco? Už mě nechce nebo se snad zamiloval jinde? PROČ mi dnes ještě nevyznal lásku?

  • Cítí to tak, nebo necítí?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Důležité je asi vědět, že to, že to chlap neříká tak často jako my ženy, neznamená, že to tak necítí. Jenže my ženské to prostě potřebujeme slyšet, a to nejen po pár měsících chození, ale i po patnácti letech manželství. Pořád si klademe v duchu tu otázku: Kdy to konečně řekne? A řekne to vůbec? Proč se nedokáže vymáčknout? Pánové, ta nejistota je dost hrozná.

  • Důvod první: má strach z odmítnutí

    Pár
    Autor: Shutterstock

    Muži se bojí odmítnutí. Vzhledem k tomu, že jsou většinou dost velcí ješitové, dá se tenhle důvod považovat za relevantní. Na druhou stranu – i my ženy se bojíme odmítnutí, takže proč se divíme? Přiznejme si to: vyslovit ta zázračná slovíčka a nedostat stejnou odpověď, to je značně frustrující. Není žádná legrace dostat kopačky, ale neméně nepříjemné je nevědět, jestli vás miluje tak jako vy jeho. No, a tak to mají i muži. Mnoho z nich se prostě bojí, že se svým vyznáním ztrapní a že nebudeme to vyznání opětovat. I když vás pravděpodobně dávno miluje, vyčkává, až nastane vhodná příležitost.

  • Důvod druhý: má špatné zkušenosti z minulých vztahů

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nezdravé vztahy z minulosti mohou být také faktorem, který přispívá k tomu, že muži neradi vyznávají lásku. Každý s sebou taháme nějaká emocionální zavazadla a často taky hlubokou bolest, které brání tomu, abychom řekli: Miluji tě. Nepříjemný rozchod či nezdravý vztah můžou mít na muže psychický a emocionální vliv. A to někdy tak silný, že se prostě raději kousnou do jazyka, než aby to vyslovili. Zlomené srdce může způsobit velké trauma a strach z dalšího zklamání, že to prostě nedokážou říct. Nakonec to přece jen řeknou, ale musíte si prostě počkat, až se ujistí, že to i vy myslíte vážně.

  • Důvod třetí: neví, jak to má říct

    ..
    Autor: shutterstock.com

    Možná že je do vás váš partner skutečně šíleně zamilovaný, ale neustále se snaží najít správný způsob, jak to říct, že vás miluje. Koneckonců je to celkem velký problém, a muži navíc nejsou verbálně tak dobře vybaveni jako ženy. Někdy to musí být žena, kdo muže „vyzve“ k tomu, aby to řekl. Nám holkám to možná připadá jednoduché, spousta mužů to považuje za stresující a nervy drásající. A spousta mužů je doslova vyděšena z okamžiku, kdy to řeknou, z toho, kde a jak to řeknou. Přímo a narovinu, nedbale, při večeři – nebo snad vymyslet nějaké romantické gesto? Než to muž vymyslí, může to trvat docela dlouho. Ať je důvod kterýkoli z výše uvedených, moudrý muž vyjádření lásky tu a tam použije, protože většina žen je slyší docela ráda, přičemž „miluji tě“ patří nepochybně mezi nejvýstižnější a nejlépe přijímaná. Mimochodem: jak často to potřebujete slyšet vy?

     

     

Autor: aši
Klíčová slova:  muž, žena, pár, vztah, vyznání, láska, milovat
Diskuse ke článku
.