Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sestry v akci! Rodily jen několik hodin po sobě a ve stejné porodnici!

Sestry Elise (vlevo) a  Nicole dělí přes deset let, jejich dcery ale jen pár hodin. Rodily totiž téměř současně.
14. února 2012 | 06:07

Že jsou těhotné, zjistily sestry Nicole Jeffs (19) a Elisa Pass (30) v ten samý den. Obě navíc čekaly holčičky, které nakonec přivedly na svět téměř společně.

Jen několik hodin po sobě se narodily sestřenice Isla a Hollie a navíc i pár metrů od sebe. Jejich matky, sestry Nicole a Elisa, prožívaly spolu i celé těhotenství.

A protože starší Elisa, má už dva syny, sedmiletého Luca a tříletého Jacoba, mladinké Nicole pomáhala řadou praktických rad a zkušeností.

První rodila mladší sestra

Termíny porodů měly sestry původně určené dva týdny po sobě, ale když byla mladší z maminek na porodním sále, znenadání praskla plodová voda Elise a tak se nakonec sešly i v porodnici.

Nicole už týden přenášela, a protože bydlí se svým přítelem Adamem Batchelorem (22) v domě u svých rodičů, samozřejmě ji matka Gail a otec Paul, když to přišlo, do porodnice doprovodili.

“Jaké ale bylo naše překvapení, když mámě zazvonil mobil a Elisa volala, že je také na cestě, její holčička se ozvala naopak o týden dříve,” vzpomíná Nicole, která v ten den přivedla na svět dceru Islu.

Narodily se spolu, ale v jiný den

O pouhých sedm hodin později se Elise narodila dcera Hollie, i když k tomu došlo až po půlnoci, holčičky tedy nemají stejné datum narození.

Elise ovšem dcerku přivítala nejen s přítelem Stephenem Harperem, ale i se zbytkem rodiny, protože díky porodu Nicole byli všichni už dávno na místě.

“Bavily jsme se se setrou často, že by k takové situaci mohlo dojít, ale ani jsme nedoufaly, že se naše přání vyplní,” usmívá se Elise.

Jsme šťastné i jedna za druhou

Celé těhotenství si sestry byly velkou oporou, a proto je o to víc nadchlo, že spolu mohou bezprostředně sdílet i své štěstí z narození dcer.

Když je pak ve stejný den (jak jinak) z porodnice propustili, vypukla doma velká rodinná oslava.

“Doufáme, že naše holčičky si budou díky této náhodě minimálně tak blízké, jako jsme já s  Elisou,” usmívá se Nicole.

Autor: INT, bak