Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Modelka znetvořená kyselinou: Lékaři jí vrátili krásu i zrak!

Autor: Ladislav Leimer - 
7. února 2012
09:16

Život bývalé britské modelky a nynější TV moderátorky Katie Piper (28) za poslední čtyři roky připomíná výlet do samotného pekla a zpět. V roce 2008 jí na popud expřítele vrhnul do obličeje mladík kyselinu, zohyzdil jí krásnou tvář a oslepil na levé oko. Katie podstoupila na sto plastických operací, až jí lékaři krásu vrátili. Teď díky transplantaci kmenových buněk Katie opět i vidí.

Se svým tehdejším přítelem Danielem Lynchem (35) se Katie seznámila prostřednictvím Facebooku. Po dvoutýdenní známosti ji ale muž v hotelu brutálně mlátil a znásilňoval dlouhých osm hodin. Katie vše nahlásila policii. Lynch však zosnoval plán na pomstu. Podplatil Stefana Sylvestreho (22), aby Katie hodil kyselinu sírovou do obličeje. Lynch nebyl příčetný, bral steroidy.

Katie byla děsivě zohavena a oslepla na levé oko. 23 hodin denně nosila speciální masku, která jí natahovala tkáň, podstoupila na sto plastických operací a doufala, že jí lékaři krásu vrátí. Dokázali to. Už loni začala znovu vystupovat jako TV moderátorka, na levé oko však stále neviděla.

S tím si před několika týdny poradili lékaři z nemocnice Queen Victoria. Od anonymního dárce použili tkáň rohovky. Kmenové buňky tři týdny rostly v laboratorních podmínkách, lékaři je pak transplantovali Katie do oka. „Byl to úžasný pocit. Ne že bych sundala obvaz a viděla, šlo to postupně. Ale po třech týdnech jsem začala pozorovat výsledky,“ řekla Katie. „Viděla jsem velký pokrok s mými jizvami, ale zrak byl jediný úraz, který jsem považovala za trvalý, nečekala jsem, že se to někdy změní. Teď mám pocit, že jsem zvítězila,“ dodala šťastná žena.

lucianna7 ( 7. února 2012 20:52 )

To mluvíš sám o sobě? Vemeno jsi a pořádné, to máš pravdu, ty cikorko.

dopdel ( 7. února 2012 11:55 )

Je hezká,přeju jí to,ale škoda,že se peníze nenajdou i pro obyčejné lidi takto postižené.Jak je vidět,tak to jde,ale každý na to nemá!!!

civavalinda ( 7. února 2012 11:19 )

me se libi moc!!myslim ze to ma moc pekne udelane !!!a ty oci maji moc pekny tvar.

lucianna7 ( 7. února 2012 10:12 )

Ty, abys k tomu neměl nějaký hloupý komentář. Co, ale může člověk od takového psychopata jako jsi ty, čekat.

Zobrazit celou diskusi