Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Matka vyhodila nemluvně z okna, zachránila mu tím život!

18. ledna 2012 | 06:49

K zoufalému rozhodnutí byla donucená matka tří dětí Rebecca Coffey (24). Vyhodit sedmiměsíčního syna z okna prvního patra domku, nebo s ním uhořet?

V domě Rebecky Coffey vypukl požár a ona zůstala se sedmiměsíčním Finleym uvězněná v ložnici v prvním patře domku. Navíc tam byly další dvě děti.

Musela udělat rychlé, ovšem zoufale těžké rozhodnutí. Jediná cesta ven totiž byla oknem a tak se odhodlala nemluvně z něj vyhodit. Netušila, zda tím sama malého synka vlastně nezabije.

„Když jsem se podívala z okna na zem a viděla 4,5 metrů hlubokou propast udělalo se mi špatně, ale věděla jsem, že se syna musím pokusit zachránit,“ vypráví ještě nyní roztřesená Rebecca.

Syn vyvázl s malou frakturou

Jako zázrakem se ale tento riskantní tah podařil. Finley vyvázl jen s lehkou frakturou lebky, ale bez dalších následků a brzy bude úplně v pořádku.

Rebecca Coffey je šťastná jak se rozhodla a zachránila syna Finleyho.
Autor: profimedia.cz
„Vlastně nebýt jeho, tak jsme všichni uhořeli, protože mě vzbudil jeho pláč. Zdřímla jsem si v ložnici, když jsem ho dala spát. Požární hlásič v domě úplně selhal,“ dodává.

Další její dvě děti přežily tuto hrůznou příhodu bez nejmenšího škrábnutí. Šestiletou Chloe a čtyřletého Charlieho, se matce podařilo spustit z okna už bez problémů. Nakonec také vyskočila a skončila s poraněnou nohou.

Zavinil to její druh

Požár v domě vznikl od elektrického topení, kterým chtěl na chvíli v domě  přitopit její partner Ian McCallum (24), ovšem sám usnul v přízemí u televize a zapomněl ho vypnout.

Vzbudil ho až křik, aby zjistil, že jsou všichni v patře odříznuti plameny. Statečná matka ale už v tu chvíli své děti zachraňovala.

Autor: bak