Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vycpávkové airbagy v podprsence zachránily ženě život

11. listopadu 2011 | 15:07

Podprsenka s vycpávkami je skvělá pomůcka pro ženské sebevědomí. Lisa Sommerville (28) neplánovaně otestovala, že může fungovat i jako záchranná pomůcka.

Skotka Lisa Sommerville žije s rodinou nedaleko Glasgow. Nedávno jela z práce domů obvyklou cestou, kterou dávno zná. Možná proto nebyla tolik ostražitá. Byla průtrž mračen a naprosto snížená viditelnost. Lisa v jednu chvíli totálně ztratila kontrolu nad autem a čelně se srazila s jiným vozem.

Taková nehoda by podle odborníků mohla být pro řidičku smrtelná. Lisu museli z vozu dokonce vyprošťovat hasiči. Naštěstí měla ale „jen“ polámaná žebra a protrženou plíci.

Co však utrpělo největší úhonu, byly její silikonové vycpávky v podprsence (v angličtině 'chicken fillets' - kuřecí prsíčka).  V ten den si navíc Lisa do každého košíčku dala vycpávky dvě. Netušila, že tím nezachraňuje jen své sebevědomí.

Lékaři tvrdí, že kdyby neměla vycpanou podprsenku, nehoda by pro ni byla fatální. Právě vycpávky totiž zbrzdily náraz volantu na srdce, což by způsobilo jeho zástavu. Na rovinu Lise potvrdili, že právě vycpávky v podprsence jí vlastně zachránily život.

Autor: INT bak