Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Nejtlustší žena světa má 320 kilo. A volá o pomoc: Nežiji, jen živořím!

9. září 2011 | 06:00

Američanka Pauline Potter (47) bude zapsaná do Guinnessovy knihy rekordů jako oficiálně nejtlustší žena světa. S rekordními kily chce ale zatočit a žít jako ostatní.

Dá se takový rekord vůbec závidět? Ne každá žena by se chtěla pyšnit titulem, že je ta nejtlustší. Právě Pauline Potter z amerického Sakramenta se nyní oficiálně stává nejtlustší ženou světa a bude zapsána v Gunnessově knize rekordů pro rok 2012, a to ve zvláštní sekci Extrémní krása.

Jak si svůj nově nabytý titul Pauline užívá? Vlastně vůbec ne. Má totiž značné bolesti a zdravotní problémy. “Věci, které jiní považují za samozřejmost, jsou pro mě neuvěřitelně obtížné. Nemůžu řídit auto, mám problém se sama obléknout, nemůžu si jít zatančit, v podstatě ani sama dojít do schránky pro poštu,” vidí svůj stav realisticky.

Pomožte mi a já pomůžu vám

Pauline Potter na nákupech se synem Dylonem
Autor: profimedia.cz
Pohybovat se může pouze na elektrickém vozíku a nebýt jejího syna Dylona (19), který o ni vlastně 24 hodin pečuje, nebyla by schopná vůbec vyjít ven. Její oblíbenou činností je proto zůstat celé odpoledne v posteli a poslouchat ruch za zdmi svého domu. “Vždyť vůbec nežuju, jen živořím. Chtěla bych od života víc.”

Spolu s novým titulem Pauline žádá o pomoc. Možná se jí ujme nějaký lékař, který jí poradí, jak s takovou váhou naložit, aby zhubla zdravě a definitivně. “Třeba se mi ozve někdo, kdo řeší podobný problém a podpoříme se navzájem,” doufá.

Chci se vejít do sedačky v kině

“Jsem přející člověk a strašně ráda bych něco dělala pro jiné lidi, ale v tomhle stavu nemůžu. Proto věřím, že někdo napřed trochu pomůže mě,” říká. “Chtěla bych si dodělat zdravotní školu, vyrazit se svým synem na kolo a taky se vejít do sedačky v kině.”

Svatební den Pauline Potter s manželem Alexem, který ji už dávno opustil
Autor: profimedia.cz

Pauline má s váhou problém už od osmi let. „Byla jsem vždy jedlík, ale nepřejídám se nějak přehnaně,“ tvrdí. I se značnou nadváhou si kdysi našla subtilního manžela Alexe, což dosvědčují svatební fotky. A po porodu svého syna měla už 181 kilo.

O to stát se oficiálně nejtlustší ženou světa se pokouší nějakou dobu více adeptek s bezedným žaludkem a těmito bizarními ambicemi. Proslulá Donna Simpson, která už se s 286 kily pyšní titulem nejtlustší matky světa, svůj boj nedávno kvůli zdraví a rozpadu svého vztahu vzdala. Ani Susanne Eman ale na vysněné vítězství nestihla dosáhnout, protože o registraci zatím nepožádala. Přitom má už o deset kilo víc než Pauline Potter.

Líbí se vám tento článek? Podpořte nás na Facebooku.

Autor: INT, bak