Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zůstala jsem v Řecku: Letní sex se změnil v lásku

Léto v Řecku se jí stalo osudem
12. července 2011 | 13:38

Letní lásky jsou pomíjivé a  žádná z nás od nich nějaké trvání nečeká. Někde daleko za hranicemi nás okouzlí snědý mořským větrem ošlehaný chlapák, ale není to víc, než letní flirt – zpříjemnění naší dovolené. Ale, co když se zamilujete, jako se to stalo čtenářce Zuzaně. Její dočasný pobyt v Řecku se nakonec změnil na trvalý.

Tenkrát mi bylo dvaadvacet let. Studovala jsem vysokou školu a v létě si přivydělávala jako delegátka cestovní kanceláře na řeckém ostrově. Tuhle práci jsem opravdu milovala, týdny jsem mohla být zdarma v cizině, a ještě jsem za to pobírala vcelku slušný plat. Tenkrát jsem chodila už pátým rokem s přítelem, který po dobu mé nepřítomnosti pobýval v Česku sám. Tři měsíce jsme tak měli už poněkolikáté za sebou lásku na dálku.

Je fakt, že za mnou Honza každý rok na deset dní přiletěl, ale to mi nestačilo. Navíc já jsem si plánovala, že bych se ráda hned po škole usadila a měla děti. Byli jsme spolu přece jen několikátý rok a bydleli ve slušně zařízeném patře v domku jeho rodičů.

Začal se mi dvořit řecký sukničkář

Jenže Honza se téhle představě bránil zuby nehty, prý se na děti a starost o rodinu ještě necítí. Byla jsem z toho zklamaná. Právě v té době jsem svým ženským instinktem vycítila, že se líbím jednomu ze synů hoteliéra, u kterého jsem celou letní sezonu bydlela.

Protože jsem byla holka slušně vychovaná, vůbec mě nenapadlo reagovat na jeho dvoření. Přece jen můj přítel byl docela fajn, nijak mi neublížil, a tak jsem ho nechtěla podvádět, i když by se o tom určitě nikdy nedozvěděl. Proto jsem asi třikrát odmítla pozvání na kávu a večerní tanec v místní taverně. Když mi ale pak celý týden každé ráno nosil poslíček květiny až na pokoj, začala jsem zjišťovat, co je onen mladý Řek zač.

Z informací, které se mi donesly, jsem byla trošku rozpačitá. Na jednu stranu to byl chytrý, galantní a vzdělaný muž, na druhou se o něm říkalo, že se otočí za každou sukni a že jeho postelí prošla už spousta milenek. Napadlo mě, že se není čemu divit, protože to byl vážně jeden z nejhezčích chlapů, které jsem za svůj život potkala.

Tyrkysové moře láka k vykoupání.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Ochočila jsem ho a byla řecká svatba

Dala jsem všemu volný průběh a říkala si, ať se ještě snaží. Naoko jsem ho tak stále odmítala a testovala, co vydrží. Zajímalo mě, jestli mu za snahu stojím, nebo po mém odmítání začne usilovat o nějakou jinou slečnu.

Jeho nadbíhání jsem odolávala dva měsíce, než jsem kývla na pozvání na víno. A pak to všechno nabralo neskutečně rychlý spád. Po posezení následovaly dvě večeře, dva výlety k romantickým mořským zátokám, typický řecký večer, kde se ukázal jako skvělý tanečník, a byla jsem naprosto ztracená. Ani v posteli mě nezklamal, pozornějšího milence jsem za svůj život nepoznala.

Získal si moje srdce. Když jsem se vracela do Čech do školy, málem jsem si vyplakala oči. Sliboval, že rok na mě počká, až dostuduji, že za mnou bude každý měsíc létat. A tak se také stalo. Přesně po roce proběhla pravá řecká svatba a já v cizině, kde se mi tak líbilo, zůstala natrvalo. Dnes na jihu žiju už patnáct let a se svým Alexandrosem vychováváme tři děti. Neměnila bych.

Čtenářka Zuzana


Autor: Kateřina Pokorná, Kbak