Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Angie se narodilo dítě po osmnácti potratech!

Případu Angie Baker se věnoval i server Metro.co.uk
19. února 2010 | 15:56

Angie Baker (33) přivedla na svět zdravou dcerku po třinácti letech marného snažení. Osmnáctkrát potratila, než doktor našel řešení. Plod zachránily prášky za pouhých šest set korun.

Třiatřicetiletá novopečená maminka je štěstím bez sebe. Teprve dvou měsíční holčička Raiya je pro ni malým velkým zázrakem. „Nikdy jsem se nevzdala. Tak moc jsem toužila po dítěti. Snažila jsem se. Rozhodla jsem se vše překonat. Takže teď si přijdu jako ve snu. Pořád se musím štípat. Nemůžu uvěřit, že je Raiya na světě. Je tak dokonalá,“ svěřuje se Angie.

Baker se snažila založit rodinu už od svých dvaceti let. Pokaždé však mezi pátým až osmým týdnem těhotenství o nenarozeného potomka přišla. Doktoři jen mávli rukou. „To se někdy stává,“ bylo jejich vágní vysvětlení. Po sedmnáctém neúspěšném početí zoufalá Angie se s takovým konstatováním nesmířila. Kontaktovala známého specialistu na potraty, doktora Hassana Shehata. Ten ji vyšetřil a objevil, že Angie má vysokou hladinu bílých krvinek. Předepsal ji léčbu. Při osmnáctém těhotenství u ní byla diagnostikována diabetes. Vysoký cukr v krvi způsobil další potrat.

Doktor Shehata Angie předepsal insulin. Díky němu se Angie srovnal poměr cukru v krvi. Další těhotenství už bylo úspěšné. „Je to velice neobvyklé. Takový případ jsem ještě nikdy nezažil. Když žena osmnáctkrát potratí, musí za tím něco být. Nemůže to být jen náhoda. To už byste měli větší šanci vyhrát loterii,“ komentuje stav své pacientky lékař.

Angie Baker, která už se svým partnerem přemýšlela o adopci, je nyní nadšenou maminkou. „Užívám si každou chvilku. Nemůžu uvěřit, že naše holčička existuje. Že je opravdu moje.“

Pár nyní doufá, že malé Raiye pořídí v budoucnu ještě sourozence.

Stačilo málo. Srovnat hladinu cukru v krvi. Proč tedy na to předtím lékaři nepřišli? Kam až je rutinérní přístup obhajitelný? Tuto palčivou otázku si klademe všichni. A nejde pouze o samovolné opakované potraty.

Stalo se vám někdy něco podobného? Můžete svým příběhem pomoci dalším ženám. Inspirovat je. Ozvěte se naší redakci na e-mail lenka.chvostova@blesk.cz!

Autor: Adéla Pěničková, INT