Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Krásné vlasy jsou vaší vizitkou. Poradíme vám, jak jim po zimě vrátit jemnost a lesk

Vlasy dostaly přes zimu pořádně zabrat. Hýčkejte je proto na jaře kvalitní přírodní kosmetikou.
19. března 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Zima je pro vlasy zatěžkávací zkouškou. Suchý vzduch, mráz, čepice, které vlasy dusí, odírají a zbavují tolik důležité vlhkosti. Není divu, že na jaře při pohledu na splihlé vlasy bez života, které se po několika hodinách u hlavy zmastí, zatímco konečky šustí jak sláma, by spousta z nás radši opět narazila čepici. Nezoufejte! Víme, jak jim vrátit lesk i hebkost!

Ač se to možná nezdá, vlasy mají v zimě sklony k přesušování. Vzduch je suchý a v kombinaci s mrazem vytváří vražednou kombinaci. Vlněné čepice, kterými se chráníme před kousavou zimou, pak mají tendenci z vlasů “vysát” všechen přirozený maz. Vlasy jsou tak na jaře suché a mají tendenci se lámat.

„Hydratace a regenerace – to je jarní základ,“ říká kadeřnice. „Zvlášť dlouhým vlasům pak pomůže, když si je necháte zjara přistřihnout, konečky bývají po zimě zcela zničené. A samozřejmě nezapomeňte na kvalitní kosmetiku, která vlasy zbytečně nezatíží.“

Tvarující vlasový vosk je dokonalý pomocník pro perfektní účes – zvýrazní strukturu vašich vlasů.
Autor: Fleur de Santé

Vsaďte na přírodu a kvalitu

Což je důležité zvláště u vlasů, které jsou po zimě pořádně oslabené. Vynechejte tedy levnou kosmetiku s přemírou chemie a raději investujte do kvalitní kosmetiky na přírodní bázi. Vlasy pak zbytečně zatěžují i výrobky na bázi krému – vyměňte je na jaře za „odlehčené“ varianty, tedy za výrobky pěnové nebo ve spreji.

Vhodnou alternativou je třeba pečující kúra ve spreji pro poškozené vlasy od firmy Fleur de Santé. Ta vlasy hydratuje, vyživuje, dodává jim lesk a chrání je před UV zářením. Díky použití ve spreji jsou vlasy vzdušné a nemají sklon se mastit, „přilepovat“ k hlavě nebo elektrizovat. Zlepšení kvality vlasů pocítíte co nevidět.

Nezatěžujte vlasy zbytečnou chemií. Vsaďte na přírodní produkty a na výrobky na bázi spreje nebo pěny.
Autor: http://styleandbeauty.cult2.net/2011/10/26/shampoos-and-conditioners-for-beautiful-hair/

Padají vám vlasy?

V průměru ztratí člověk asi sto vlasů denně. Na jaře a na podzim pak tento počet vzroste, tzv. sezónní vypadávání trvá asi šest týdnů a není ničím neobvyklým. Zbystřit byste měla jen v případě, když trvá déle. Vliv na padání vlasů má i strava, stres a množství chemie ve vlasové kosmetice. Nekvalitní produkty s přemírou chemických složek vlasy zbytečně zatěžují a ty pak vice padají.

 

Kromě kvalitního šamponu a kondicionéru byste měla na jaře jednou do týdne sáhnout i po hloubkové masce nebo zábalu. Ty vlasům vrátí přirozený lesk tím, že uzavřou a uhladí jejich strukturu. Při použití masky nicméně platí, že méně je více. Přehnané množství vlasy opět zbytečně zatěžuje, stejně tak špatné spláchnutí přípravku.

Pokud chcete zkusit něco opravdu netradičního, použijte chladivou mátovou masku na vlasy . Ta obsahuje esenciální oleje, stimuluje pokožku hlavy, uhlazuje vlasy a dokonce prý pomáhá proti bolestem hlavy. Příjemný pomocník s migrénou, nemyslíte? Díky přírodnímu složení navíc vlasy zbytečně nezatíží.

Suché vlasy jsou po zimě naprosto běžné. Věnujte jim péči, používejte kvalitní kosmetiku. Výsledky se dostaví.
Autor: Fleur de Santé

Jak na mastné vlasy?

Nejste v tom sama. Mastné vlasy řeší zhruba čtvrtina populace. Teď na jaře kvůli klimatickým změnám mnohem intenzivněji. Důvody přehnaného maštění jsou různé – strava, stres, hormony, nekvalitní kosmetika. Správný šampon by měl být jemný, určený ideálně pro každodenní použití. Zkuste třeba šampon Essential Hair Care s extraktem z limetky, který vlasy udrží hebké celý den.

 

Na kvalitě vlasů se neodráží pouze to, čím je primárně ošetřujete, ale i spousta jiných faktorů. Pokud jsou vaše vlasy i přes kvalitní péči bez života, podpořte je zvýšenými dávkami vitamin A, E a B. Jejich zvýšený přísun vlasům nejvíc prospěje právě teď, na jaře, kdy jsou oslabené dlouhou zimou. Zařaďte tedy do jídelníčku vice luštěnin, oříšků a ryb, popřípadě sáhněte po potravinovém doplňku vhodného složení. Vyvarujte se naopak přemíry kávy a červeného masa.

Chladivá mátová maska na vlasy je rozzáří, vyživí a ochrání před elektrizováním i UV zářením.
Autor: Fleur se Santé

Dietou vlasům uškodíte

Vlasům rozhodně neprospívá ani nedostatek tekutin nebo drastická dieta. Nedostatek základních živin se na nich projeví velmi rychle. Nepřehánějte to ani se složitými účesy, které vlasy také zbytečně zatěžují. Spíš než na složitý drdol vsaďte na vlasy rozpuštěné, jejichž texturu můžete lehce zvýraznit tvarujícím vlasovým voskem . Ten dodá objem, vlasy zpevní a zároveň vyživí.

„Vlasy jsou nejen naší ozdobou, ale i vizitkou,“ říká kadeřnice, „Tak jako byste nikdy nevyrazila do ulic v odrbaných botách, nevyrážejte s hřívou, která vykazuje všechny znaky toho, že se o ní nestaráte. Není to pro vás ta nejlepší reklama.“

Lucie Štěrbová & Fleur de Santé