Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Stoletá babička šokuje: Bez push-up podprsenky a make-upu nevycházím

21. února 2012 | 06:15

Sladěný make-up, vždy upravený účes, dokonalá manikůra. Okouzlující babička je živoucím důkazem toho, že ani s přibývajícím věkem bychom na svůj vzhled neměly rezignovat. Britka Marion Williams (100) si svůj život bez nezbytných ženských propriet ani nedokáže představit.

Marion - přezdívaná "Vévodkyně" - tráví každý týden hodiny nakupováním nového oblečení. Kadeřníka a manikérku navštěvuje každých čtrnáct dní. Bez svého oblíbeného parfému Budoir od Vivienne Westwood a milované kabelky Louis Vuitton by z domu neodešla.

"Moje matka prostě vypadá neuvěřitelně. Když by se lidé podívali na fotografie, na nichž je třeba před 20 nebo 40 lety, zjistili by, že se nic nezměnilo. Vždy je na nich krásná a upravená," říká Marionina nejstarší dcera Shirley Hodges (76), která se o maminku stará.

"Když bylo mámě pětadevadesát, musela jsem jí koupit push-up podprsenku se silikonovou vložkou," vzpomíná a dodává: "Její krédo vždy bylo,"když už mi něco stojí za to dělat, stojí mi i za to dělat to nejlíp, jak umím" a aplikuje to na svém vzhledu i dnes. Moje matka je "prostě úžasná.""

V roce 1933 bylo krásné Marion 21 let
Autor: profimedia.cz

Dokonale pěstěné, tmavě červeným lakem nalakované nehty, značkové šperky a s péčí aplikovaná karmínová rtěnka. Jinak než dokonale upravenou tuhle "babičku" zkrátka nespatříte.

"S těmi rudě namalovanými rty vypadá nádherně a stále je velmi krásná. Když jsme spolu venku, lidé si většinou myslí, že je to moje sestra," říká hrdě dcera Shirley.

"Už není jako bývala, ale stále je neuvěřitelná. Ještě v osmdesáti denně chodila šest kilometrů denně. I veterinář říkal, že je na sebe pes," vypráví a dodává: "Máma mě drží na nohou. Nikdy jsem si nemyslela, že budu v šestasedmdesáti letech někomu dělat pečovatelku."

Stoletá Marion Marion Morgan se narodila v roce 1912 a vyrůstala v hospodě v Bristolu, než začala vystupovat jako sboristka, zpěvačka a tanečnice. Když se pak v roce 1933 vdala, porodila manželovi dvě děti, Shirley, nyní 76 a Andree, nyní 66. Péči o dcery věnovala celý svůj život, nikdy už nepracovala. S milovaným manželem žila až do roku 1989, kdy zemřel.

Podle slov dcery spočívá tajemství její dlouhověkosti v tom, že maminka nikdy nekouřila, ani nepila.