Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tajemství krásy rozluštěno: Víme, jaké drahokamy omlazují pleť!

Tajemství krásy rozluštěno: Drahokamy vaši pleť zpevní a omladí.
20. února 2012 | 00:01
Prezentace klienta |

Kdysi dávno, když Egyptu vládla krásná Kleopatra, to nebylo žádné tajemství: Drahokamy mají významný vliv na krásu a mladistvost pleti. S nánosy chemikálií jsme málem na mocnou sílu vzácných kamenů zapomněli, víra v energii z přírody se ale naštěstí pomalu vrací. Dnes proto můžete vyzkoušet unikátní přírodní kosmetiku s výtažky s drahocenných minerálů.

Určitě jste už slyšela o tom, že do kosmetických přípravků jako jsou krémy nebo pleťová mléka se přidává prášek z diamantů, perel nebo drahokamů. Ještě než vyhodnotíte tuhle novinku jako reklamní trik, měla byste vědět, že moc drahých kamenů je stará jako civilizace sama a její využívání je staletími ověřený proces.

Kosmetický trik nebo přírodní zázrak?

Jeden z nejvíce využívaných drahokamů v poslední době je třeba magický kámen turmalín. V léčitelství Indie nebo starého Japonska se používal odjakživa jako tlumič bolesti, který obnovuje životní sílu a má harmonizující vliv. V přírodě existuje několik druhů těchto kamenů a každý z nich má jiné účinky. Ve své přírodní kosmetice ho používá například firma Fleur de Santé.

Regenerační krémy s obsahem vzácného turmalínu dodají vaší pokožce mladistvý vzhled.
Autor: Fleur de Santé

Zelený turmalín má omlazující účinky a dodává tělu vitalitu, červený turmalín pomáhá oslabenému srdci, modrý turmalín podněcuje fantazii a černý turmalín, ten nejvzácnější, pomáhá koncentrovat naši energii. Součástí tohoto křehkého kamínku je mnoho důležitých prvků, které se díky krémové bázi vstřebávají do vašeho těla. Krém s drahokamy je luxus, který nám nabízí příroda.

Drahokamy jsou něco jako bylinky

Patří sem například železo, hliník, magnézium, sodík nebo draslík. Moc turmalínu ale spočívá hlavně v tom, že dokáže držet kolagen v pleti, a tak pokožku výrazně regeneruje. Drahokamy jsou zkrátka něco jako bylinky – představují významnou pomoc, pokud nechcete svoje tělo zatěžovat chemikáliemi. Mnoha výzkumy bylo také prokázáno, že drahokamy hydratují, odstraňují toxiny a zpevňují pleť.

Znáte kouzla zeleného turmalínu?

Někdy se mu říká také Verdelit a jeho účinky jsou hojně využívány v kvalitní přírodní kosmetice. Mezi největší přednosti tohoto drahokamu patří jeho schopnost omlazovat a harmonizovat tělo i duši, působí dokonce jako prevence mnoha onemocněním. Kámen můžete prostě nosit u sebe anebo používat účinnější, koncentrované výtažky v podobě krémů či olejů.

Drahé kameny nemusíte nosit jen na ozdobu – jejich sílu využijte v přírodní kosmetice.
Autor: Didier Descouens

A jak jsou na tom další drahokamy a vzácné kovy? Tak třeba safíry pomáhají při kožních problémech, smaragdy přispívají k omlazení pleti, topasy jsou vhodné na suchou pleť a diamanty jsou významnými pomocníky při boji s vráskami. Posilují totiž strukturu pleti a revitalizují pokožku ve všech vrstvách. Odedávna se také používá prášek z perel nebo výtažky z kůry stromů.

Zlato, stříbro, diamant – elixíry mládí

Ve starém Egyptě se také hojně využívalo zlato a sama Kleopatra prý spala ve zlaté masce. I v dávné Číně tušili, že zlato pomáhá oživovat pleť, my dnes víme, že je to díky jeho schopnosti podporovat příjem kyslíku kůží. V přírodní kosmetice jsou také velmi ceněné antibakteriální vlastnosti stříbra, kterých je využíváno hlavně při detoxikačních kúrách.

Přirozená krása – s pomocí drahokamů můžete čerpat mocnou sílu přírody.
Autor: Fleur de Santé

Pokud dáváte přednost přírodní kosmetice, pak určitě stojí za to vyzkoušet unikátní krém s turmalínem nebo jiné výrobky s drahokamy. Umění využívat dary přírody je staré jako lidstvo samo a drahocenné recepty s použitím vzácných kamenů jsou osvědčené staletími.