Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Utrácejí tisíce za svou krásu. Spočítali jsme jim to!

16. září 2011 | 06:21

Víte přesně, kolik měsíčně investujete do péče o svůj zevnějšek? A na čem jako žena „ujíždíte“ nejvíc? Vyzpovídaly jsme některé známé, ale i neznámé krásky a vypátraly, co všechno pravidelně podstupují a kolik platí za krásu. Utrácejí celebrity více? A o kolik? Nechte se překvapit…

Iva Kubelková (34): „Nechávám si bělit zuby.“

Moderátorka, herečka a modelka

Náš měsíční odhad: 5000 Kč

I když má dvě děti, vypadá bývalá vicemiss, která byla svého času velkou láskou Jaromíra Jágra, stále skvěle. I z toho důvodu je velmi žádanou moderátorkou a stále více obsazovanou herečkou. Také jednou z tváří Dermacolu.

Kadeřník a kosmetika: Mám štěstí, že moje vlasy jsou poměrně kvalitní a zdravé, navíc mají hezkou barvu, takže ke kadeřníkovi chodím jen jednou za tři měsíce na stříhání. Jelikož mám i dobrou pleť, na kosmetiku vůbec nemusím. Necvičím ani v žádném fitness studiu, protože na to nemám kvůli dětem vůbec čas. Nedopřávám si žádné masáže, manikúru a pedikúru. Akorát si jednou za tři až pět let nechám vybělit zuby.

Iva Kubelková
Autor: Jaroslav Šimandl
Nakupování: Jelikož jsem tváří Dermacolu, pleťovou a částečně i dekorativní kosmetiku vůbec nakupovat nemusím, mám jejich produkty zdarma. V podstatě jediné, za co pravidelně utrácím, je zubní pasta, kartáček, šampon, žiletka.  Pokud jde o oblečení, to nakupuji spíš nárazově. Na značky si moc nepotrpím, i když nepopírám, že pár kousků od věhlasných návrhářů doma mám. Pokud můžu říct, že na něčem „ulítávám“, je to bižuterie. Náhrdelníky, náušnice, náramky…, to je moje!

Eva Hrušková (59): „Ke kadeřnici chodím každý týden.“

Herečka a zpěvačka

Náš měsíční odhad: 13 000

Do povědomí televizních diváků se nejvíce zapsala jako historicky první česká Popelka, kterou si zahrála v roce 1969. Nakonec zakotvila u loutkoherectví. Je mámou tří synů a jejím současným manželem je herec Jan Přeučil.

Manikúra a pedikúra: Tu si dopřávám jednou měsíčně. Zvláště v létě si nechávám udělat na nohou červené nehtíky, protože se mi to moc líbí.

Kadeřnice: Vlasy svěřuji své kadeřnici jedenkrát týdně. Někdy se nechám jen učesat. Vlasy jsou jednoznačně částí zevnějšku, na které si dávám záležet nejvíc.

1015498:gallery:true:trueMasáže: Na ty chodím dvakrát měsíčně společně s partnerem. Jedná se o fyzioterapeutické masáže, které nám dělají opravdu dobře. Loutková představení totiž bývají velmi náročná.

Nakupování: Určitě si minimálně jednou měsíčně něco koupím. Největší slabost mám asi pro boty, šátky a šály. Nejnovější úlovek jsem si přivezla z Londýna, kde jsem si v originální prodejně Burberry pořídila krásný šátek. Mám také ráda kabelky značky Valentino. Nemůžu ale říct, že bych si pravidelně pořizovala drahé věci. Padělek bych si však nikdy nekoupila.

Kosmetika: Na pravidelné ošetření pleti nechodím, ale přemýšlím, že bych začala. Jinak používám kosmetiku od Estée Lauder, která se mi velmi osvědčila.

Dominika Mesarošová (25): „Mám 17 kabelek od Vuittona!

Modelka a playmate 2008

Náš měsíční odhad: 15 000 Kč
Tato partygirl se v bulvárních médiích objevovuje téměř pravidelně, ať už kvůli operaci prsou, nebo díky milostným vztahům s movitými podnikateli. Modelka se netají tím, že jí u partnerů záleží na tučném kontě a že si potrpí na luxus.

Manikúra a pedikúra: Na manikúru chodím jednou za 14 dnů, ale na

Dominika Mesarošová
Autor: FHM - Jan Tůma
pedikúru zatím jen občas. Myslím si, že to zatím nepotřebuji, protože mám zdravé a mladé nohy, o které se starám sama.

Kadeřník: Mám dva kadeřníky. K jednomu chodím na melír jednou za dva měsíce a k jinému zase na stříhání. Je to ale nepravidelné.

Masáže: Chodím na thajské masáže tak jednou do měsíce, protože mě dokážou dobře uvolnit a cítím se po nich dobře.

Nakupování: Nejvíc utrácím asi za kabelky. U těch si potrpím na značku Louis Vuitton. Odhadem mám asi 20 kabelek z toho jen tři z nich nejsou od LV. Co se oblečení týče, ráda nakupuju u americké značky Blauer, ale i to mi stačí tak jednou za čtvrt roku. Nemusím mít pokaždé značkové věci. Někdy si v bezejmenném obchodě koupím tričko za 300 korun a někdy jdu do Pařížské, kde si pořídím šátek za 15 tisíc.

Figura: Mám svého vlastního trenéra Tomáše Hreška, za kterým chodím do fitness centra Volcanocomplex. Dělá mi program přímo na tělo. Docházím také k trenérovi na cvičení LPG, což je podtlaková přístrojová masáž.

Eva Hudečková (61): „Pleťové masky si sama vyrábím.“

Bývalá herečka, dnes spisovatelka

Náš měsíční odhad: 3500 Kč

Manželka houslového virtuosa Václava Hudečka stárne s noblesou, z přibývajících let se nehroutí a ani netouží zastavit čas. Drží se hesla, že nejcennější věci se nepořizují za velké peníze.

Eva Hudečková
Autor: Michal Protivanský

Kadeřník, relaxace: Starám se o sebe sama, jednou za čas vyhledám odborníky, aby zhodnotili moje snažení. Ve fitness centru jsem nikdy nebyla, milujeme s manželem túry přírodou, slunce a vítr, plavání, prostě přirozený pohyb v krásném prostředí. Ke svému kadeřníkovi chodím ráda, ale nepravidelně.

Kosmetika:
Používám přípravky, které pleť dobře vyčistí a nedráždí ji. Někdy jde o kosmetiku domácí výroby z jahod, okurek, citronu, což je za pakatel, jindy sáhnu po přípravcích značky La Roche Posay. Ty vyjdou dráž, ale nelituji.

Nákupy: Nejraději mám věci, které mi padnou do oka, obleču je a hned se v nich zabydlím. Značkové věci nakupuji v zahraničí, kde moje číslo 36, někdy i 34, bývá k mání za přijatelnou cenu. Vymýšlím ráda nové kombinace a měním doplňky. Nejsem moc marnivá, peníze jsou třeba na důležitější věci.

Figura: Hubnu pomocí vůle, nic jiného na mě neplatí. Leda japonská dieta. Znáte ji? Můžete všechno, ale jenom jednou hůlkou. Ale ani to nefunguje, když na ni napíchnete smažený řízek.

 

Jak jsou na tom „obyčejné“ ženy?

Pavla Králová (38), podnikatelka, tři dcery

Pavla Králová

Autor: archiv čtenářky

Péče o tělo: Na kosmetiku nechodím, manikúru, kadeřníka a prodlužování řas si dopřeji jednou měsíčně. Solárium navštěvuji jednou týdně.
Nakupování: Kupuji si průměrnou kosmetiku typu L’Oréal, Oriflame, Essence, Max Factor. Používám značkové parfémy Issey Miyake.
Oblečení, doplňky a boty kupuji podle toho, co se mi líbí. Hodně věcí si nechávám šít.
Hubnutí: Dodržuji jistý režim, na lymfodrenáže už nechodím. Mám to štěstí, že s celulitidou nemusím bojovat.
Měsíční odhad: 2000 Kč

Kateřina Švestková (31), finanční manažerka, bezdětná

Kateřina Švestková
Autor: archiv čtenářky
Péče o tělo: Jelikož platím hypotéku a živím se sama, nemůžu si dovolit žádné velké rozmazlování. Kromě kadeřníka, ke kterému chodím jednou za dva měsíce, a fitness studia, do něhož zajdu asi dvakrát týdně, za nic neutrácím.
Nakupování: Krémy a dekorativní kosmetiku nakupuji v momentě, kdy mi dochází. Oblečení kdykoliv, ale především ráda využívám různých slev a sezonních výprodejů. Pokud něčemu absolutně nedokážu odolat, jsou to kabelky a bižuterie. Sázím ale na levnější značky. Z kosmetiky preferuji Oriflame, Avon, Dermacol. Jen parfém si dopřávám značkový. Mým favoritem je už několik let Gucci Envy Me.
Hubnutí: Kromě fitness nic dalšího nevyužívám.
Měsíční odhad: 500 Kč

Anna Jirková (26), PR konzultantka, svobodná, bezdětná

Anna Jirková
Autor: archiv čtenářky
Péče o tělo: Kosmetiku, manikúru a pedikúru si dopřávám jednou měsíčně. Ke kadeřníkovi chodím na dobarvování odrostů také jednou měsíčně a jednou za tři měsíce si nechávám upravit prodloužené vlasy. Nepravidelně chodím také na masáže.
Nakupování: Přiznám se, že si potrpím na značkové oblečení i doplňky. Oblíbenými značkami jsou například Guess nebo Diesel.
Hubnutí: Musím zaklepat, ale mám štíhlou postavu, která mě nestojí žádné velké úsilí. Jednou měsíčně si ale zajdu zacvičit do fitcentra. Jednak proto, abych trochu zpevnila svaly a také pro dobrý pocit.
Měsíční odhad: 3000 Kč

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: Eva Dömény, Alena Dušková, Kateřina Pokorná, Kbak