Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Co vede ženy k úvahám o plastické operaci?

12. září 2011 | 10:13

Velmi úspěšný projekt plastického chirurga MUDr. Tomáše Doležala, který odstartoval na začátku měsíce září 2010 v minulých měsících skončil. Soutěž byla určena všem ženám, které touží po plastické operaci přesto stále váhají. Šanci vyhrát měla každá žena, která se rozhodla zaslat a zveřejnit svůj příběh o tom, proč o plastické operaci uvažuje.

Do soutěže byly zaslány stovky dopisů s opravdovými životními příběhy. Devíti z Vás byla provedena požadovaná plastická operace zdarma. Více na informací na www.PlastikaPraha.cz.

Připravili jsme pro Vás skutečné životní příběhy žen, jež je dovedly až k myšlence podstoupit plastickou operaci. Přečíst si je můžete na těchto stránkách.

Pojďte se společně s námi podívat na výsledky proměny další výherkyně. Autorkou příběhu a zároveň další výherkyní v soutěži MUDr. Tomáše Doležala za měsíc duben se stala paní Kristýna z Prahy. P

Nová prsa za básničku

Paní Kristýna vyhrála v dubnovém kole soutěže plastickou operaci - MODELACE prsou s redukcí. Modelace prsů je operací, která se provádí tehdy, dojde-li k výraznému prověšení prsů, za účelem zlepšení jejich tvaru a pevnosti.

A jak operace dopadla?

Kristýna před operací
Autor: PlastikaPraha.cz

Kristýna po operaci
Autor: PlastikaPraha.cz

Paní Kristýno, se svým příběhem jste se stala další výherkyní v soutěži MUDr. Tomáše Doležala! Zkuste nám nyní popsat své pocity a dojmy, jež Vás provázely během celého zákroku od konzultace až po první pohled do zrcadla…

Můj příběh – zmenšení prsou

Je mi 29 let, mám dva syny a jsem vdaná. Do soutěže pana doktora  Doležala jsem se přihlásila, protože jsem nebyla spokojená s velikostí svých prsou. Má prsa byla příliš velká, těžká a bez pořádné podprsenky jsem nemohla vůbec fungovat, ale tím největším problémem byly bolesti zad. To byl hlavní důvod, proč jsem o zmenšení prsou vůbec začala uvažovat.

Na soutěž pana doktora Doležala jsem narazila náhodou na internetu a moc se mi líbilo, že nešlo o nějaké losování, ale když pana doktora zaujmete svým příběhem, splní vám váš sen. Tak jsem zasedla a vymyslela básničku, která, jak jsem doufala, by mohla alespoň trochu zaujmout v záplavě zaslaných příběhů.

Bohužel jsem v daný měsíc nevyhrála a tak jsem vše pustila z hlavy. O to větší bylo moje překvapení a následná radost, když mi jednoho dne zavolala paní asistentka, že mě vybrali jako výherce číslo osm. Nemohla jsem tomu vůbec uvěřit!

Video se připravuje ...
Průběh proměny slečny Kristýny,výherkyně operace zdarma. • VIDEO: MUDr.Tomáš DOLEŽAL

Jak se chystá operace

Domluvili jsme se na termínu konzultace, která se konala v kanceláři pana doktora. Ze setkání s panem doktorem jsem měla velmi dobrý pocit. Nejdříve se mě zeptal, zda jsem neměla nějaké problémy s prsy a pak mě vyšetřil.

Poté jsme si sedli a on mi vysvětlil, jak bude operace probíhat, co od ní mohu očekávat a připravil mě i na možné komplikace, které mohou nastat. S paní asistentkou jsem sepsala potřebné dokumenty a mohla jsem se
začít těšit na operaci, která mě čekala za 14 dní.

Dva dny před operací jsem jela na kliniku, kde mi bylo uděláno předoperační vyšetření. V den operace jsem nastoupila na kliniku, kde jsem se sestřičkami vyplnila papíry potřebné k operaci. Poté mě ubytovali na pokoji, kde jsem se převlékla do “andílka“.

Narkózy jsem se bála zbytečně

Těsně před operací mi udělali ultrazvukové vyšetření prsou. Pak se mi přišel představit anesteziolog, zeptal se mě na pár věcí a šlo se na to. V předsálí už čekal pan doktor, kde si mě “pomaloval” a sestřička mě uložila na
operační stůl. Z narkózy jsem měla velký strach, ale jak jsem se posléze sama přesvědčila, byl úplně zbytečný.

Sestřička mi napíchla kanylu, pustila infuzi a povídá “Za chvíli se vám začne točit hlava…” A víc už si nepamatuji. Probrala jsem se až zpátky na pokoji v posteli. Po operaci jsem neměla žádné bolesti. Prsa jsem měla zavázaná a koukaly ze mně akorát dva drény. Nad hlavou mi pípaly přístroje hlídající můj krevní tlak apod.

Sestřička chodila kontrolovat každou chvíli, zda něco nepotřebuji. Ráno přišel pan doktor, rozstřihl obvaz, vyndal drény (vyndání nebolí, jen to tahá). Poté mi alespoň v zrcátku ukázal má nová prsa. Pak mi zase prsa zabalil, ale už jsem si mohla vzít připravenou speciální podprsenku.

Nejhorší bylo, že musím spát na zádech

Následovala snídaně a odvoz domů. Další kontrola byla naplánovaná po třech dnech. Musím říct, že bych se doma bez cizí pomoci neobešla. První týden po operaci jsem jen polehávala a odpočívala. Bolesti jsem neměla žádné. Jediné, co bylo a je stále nepříjemné, je spaní na zádech. Jelikož jsem na to nebyla vůbec zvyklá, tak se ze spaní na zádech stala moje malá noční můra.

Při prvním převazu jsem konečně viděla svá prsa. První moment byl rozpačitý. Takové hranaté “špičky” plné modřin a podlitin. V první chvíli mě napadlo, co jsem to provedla. Ale když jsem začala vnímat, že mě záda nebolí, nikde nic nepřekáží a trička mi jsou volná přes hrudník, velmi rychle mě to přešlo. I okolí si všimlo změny, všichni mi to moc chválí a já jsem moc šťastná.

Z nových prsou jsem nadšená

Dnes jsem měsíc a půl po operaci. Modřinky zmizely, prsa si začínají sedat a jizvičky mizí. Už ani nevnímám, že jsem byla na nějaké operaci, funguji normálně a jsem z výsledku nadšená. Od operace jsem čekala, že se mi alespoň částečně uleví od bolesti zad, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že bolesti zmizí úplně. Cítím se naprosto skvěle a za to můžu jen poděkovat panu doktorovi, kterého zaujal můj příběh.

Výherkyní za měsíc březen se stala slečna Kristýna z Olomouckého kraje s příběhem, který uveřejníme v příštím článku…

Počkejte si na něj…

Další info na : http://www.facebook.com/PlastikaPraha

Komerční prezentace

Autor: zufk