Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Skandální zahalení! Trendy punčochy pro chladné dny

14. listopadu 2012 | 13:00

Ani když je pod nulou, nemusíte přestat nosit šaty a sukně. Doplňte je zajímavými punčochami, které povznesou vaše oblečení o úroveň výš. Oživí zimní šatník, působí žensky a upoutají oko nejednoho muže.

Punčochy slouží někdy jako doplněk celého outfitu, jindy jsou naopak základním kouskem, který si žádá svůj prostor.

Nesmrtelnou klasikou jsou černé matné punčochy s hustotou vlákna 100 den.

Noste k nim tmavé barvy, nebo naopak využijte kontrastu, který vznikne kombinací se světlým oblečením.

...
Autor: profimedia.cz
Barvy vs. vzory

Jestli se ráda oblékáte hlavně do černé, vtipně ji oživte jednobarevnými punčochami. Ideální jsou červené! Troufněte si ale i na jiné barevné kombinace - je to jen na vás.

Vzory jsou atraktivní vždycky, ale pozor na překombinování v jednom outfitu. Vzorované punčochy jsou výrazné, a tak se hodí spíš k minimalistickému stylu.

Jen pro antilopy?

Které z nás si je můžou dovolit? Když máte dlouhé a štíhlé nohy, odpověď je jednoznačná – samozřejmě ano. V opačném případě ale nezoufejte, dobře zvolené punčochové zboží je vhodné pro všechny.

Pravidla hry

1. Silnější nožky zeštíhlí punčochy s vertikálními vzory, jako jsou žebrování, proužky nebo zadní šev. Noste jen tmavé barvy. Kromě černé zkuste třeba temně šedivou, námořnicky modrou nebo čokoládově hnědou.


2. Jestli máte velmi štíhlé nohy a chcete je opticky rozšířit, můžete si dovolit větší i menší vzory. Nebojte se krajky, jemnějších květin ani puntíků. Nevyhýbejte se ani světlým odstínům a strukturované pletenině.

3. Dlouhé nohy opticky zkrátíte tenkými legínami „capri“ (=délka nad kotníky).

Autor: ivon