Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sexy trend (nejen) celebrit: Kožená bundička a jak ji nosit?

29. října 2012 | 07:20

Trend letošní zimy a podzimu? Kožená bundička! Můžete jí obléknout k odrbaným džínám, anebo klidně k něžným koktejlkám. Vlastní jí každá celebrita a módní guru, Pařížanky, bez ní prakticky nevycházejí. Máte ji také?

Nezáleží na tom, kolik jich ve své skříni máte. kožená bunda, zkrátka přitahuje pozornost nás všech a to nejen v obchodních centrech.

Nezáleží na tom, zda-li jste v módních trendech zběhlá, jako v pečení štrůdlů. Nosit jí totiž umí ( a musí) každý. Muži i ženy. Oblíbíte si ji, nebo si k vám sama najde cestu.

Je to zkrátka kult. Vzpomeňte si třeba na film Pomáda, kdy bylo po jeho premiéře jen těžko na ulicích vidět muže bez "křiváku". Ve stejnojmenném filmu v ní zazářila i herečka Olivia Newton John! Její nejznámější nositelkou je zpěvačka Madonna.

Ale teď už k ženám. Proč ji tak milujeme? A jak ji nosit?

Není to zcela tak jednoduché, jak se může zdát. Černá se totiž doopravdy nehodí ke všemu (i když si to každý myslí).

Kožená bunda není žádná frajeřina, pod kterou se nutně musíme klepat zimou. Je nutné se jí naučit nosit tak, aby tvořila harmonickou součást outfitu a zároveň chránila proti chladu. Zkrátka funkčnost i krása v jednom!

Na podzim noste bundu s teplými tóny. Červenou, vínovou, tmavě zelenou, fuchsiovou, nebo oranžovou. Stále platí, že nejlépe vypadá s šaty, takže pořídíte-li si pletené, teplejší šaty, obléknete teplejší silonky, na nohy nasadíte kozačky s přezkami a ve stejné barvě kabelku, vyhrála jste! Kolem krku nezapomeňte vlněnou, nebo pletenou šálu s pěknou broží!

Pokud se necítíte dobře v sukni, oblečte bundičku ke kalhotám
Autor: Archiv firmy Esprit

V létě kombinujte bundičky s něžnými šaty pastelových barev, balerínkami a třeba slaměným kloboučkem. Pokud se večer chystáte na párty, baleríny vyměňte za super sexy vysoké platformy!

Autor: ema