Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nepohodlné boty nosí jen blbky!, tvrdí Manolo Blahnik

12. července 2012 | 10:38

On sám je sice autorem střevíců na příšerně vysokých podpatcích, ale ženy podřizující módnosti vlastní pohodlí považuje za blbky. Známý britský obuvní návrhář Manolo Blahnik prý při své práci vždy myslí právě na komfort jako hlavní vlastnost jeho bot.

„Ženy, které říkají, miluju nošení těch bot, i když mě zabíjejí, jsou hloupé. Kdykoli začnu mluvit o své práci, vždycky to začne znít tak pompézně a snobsky. Ale nakonec jsou to přeci jen boty,“ svěřil Manolo v interview pro Daily Telegraph.

Jeho boty jsou skutečnými skvosty. Překypují originalitou, hýří barevností, zajímavými doplňky. Jsou zkrátka neodolatelné! Za jejich úspěchem nestojí však jen krásný vzhled, ale především jejich kvalita. Tu zaručuje ruční a pečlivá výroba.

Milují je hollywoodské celebrity, slavné zpěvačky i "obyčejné" ženy. V "manolkách" chodí například Madonna, Kylie Minogue, Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman nebo Sarah Jessica Parker, která je navíc jejich tváří.

Postava Carrie Bradshaw je proslulá svými extravagantními modely
Autor: Profimedia.cz

Jen díky ní se Blahnik stal nejslavnějším návrhářem obuvi na světě. Jeho boty totiž vášnivě milovala a nosila hlavní hrdinka slavného seriálu Sex ve městě – Carrie, kterou nezapomenutelně ztvárnila právě S. J. Parker.

S Blahnikem ovšem nesouhlasí francouzská jednička mezi obuvními designéry Christian Louboutin. Ten několikrát prohlásil, že při návrzích bot se nezaměřuje na pohodlí, ale především na sexappeal.

„Lidé říkají, že jsem král bolavých bot. Já nechci vyrábět bolavé boty, ale není mou prací tvořit něco pohodlného. Snažím se udělat střevíce na vysokých podpatcích tak pohodlné, jak jen mohou být, ale mou prioritou je design, krása a přitažlivost. Nejsem proti tomu, ale pohodlí není mým cílem,“ tvrdí Louboutin.

Autor: Famous, lena