Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Lagerfeld určil novou barvu sezony: Bude to modrá!

7. února 2012 | 12:46

FOTOGALERIE: Karl Lagerfeld nezklamal. Modelky se procházely po speciálně vytvořeném mole, které představovalo palubu letadla. Nechyběl ani notoricky známý nápojový vozík, falešné mraky, které se vznášely kolem oken a modré, ikonicky vzorované koberce.

Lagerfeld představil kolekci Chanel Haute Couture jaro/léto 2012. Modelky přicházely z únikového východu, odkud se nakonec objevil i sám velký Karl Lagerfeld. „Když se podíváte zpět do šedesátých let, co opravdu nosily tehdejší letušky... Tohle je oproti tomu zatraceně dobré!“ Řekl šibalsky Karl Lagerfeld, který tím zřejmě narážel na nesouhlasné módní kritiky právě z řad letušek.

Hlavní téma přehlídky? Více než 150 odstínů modré! Pohltila celé molo. Od pomněnkově modré po nebesky temnou modř. Makeup, doplňky, blankytně modrý třpytivý lak na nehtech, který se okamžitě stal hitem na nehtech především mladých slečen.

Kapsy! Lagerfeld nám dává šanci zbavit se kabelek právě prostřednictvím velkých a pohodlně posazených kapes. Nechyběly ani výrazné límce a hluboké výstřihy, rukávy jsou masivnější, častokrát i balonové.

Ležérnější styl rozbíjí šílené účesy na hlavách modelek. Kombinace elegance a špetky punku? Tohle se Chanelu doopravdy povedlo!

Autor: ema