Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

"Nesmrtelná" Amy Winehouse na mole: Gaultier jí vzdal hold, otec zuří

27. ledna 2012 | 15:13

FOTOGALERIE: Pocta ikoně nebo kupčení se smrtí slavné zpěvačky? Po přehlídkovém mole se v Paříži procházely napodobeniny Amy Winehouse (†27) v modelech jak ze zpěvaččina šatníku. Tyhle však pocházely z nové kolekce světoznámého návrháře Jean-Paul Gaultiera.

Černé vlasy vyčesané do vysokého drdolu, piha nad levým koutkem, silnými černými linkymi zvýrazně kočičí oči. Jakoby talentovaná zpěvačka vstala z mrtvých.

Poněkud netradičně pojal svou módní show francouzský návrhář Jean-Paul Gaultier (59). Při tvorbě své kolekce se totiž nechal inspirovat zesnulou Amy Winehouse. Chtěl jí tak vzdát svůj hold.

Modelky stylizované do podoby zpěvačky se po mole procházely za doprovodu

Svou nejnovější kolekcí chtěl Jean-Paul Gaultier vzdát hold nedávno zesnulé zpěvačce Amy Winehouse
Autor: Epa
zpěvaččiny skladby. Kolekce zahrnovala úzké pouzdrové sukně a korzetové šaty. Jedna modelka v ruce dokonce držela zapálenou cigaretu.

Amy se svým jedinečným stylem oblékání vždy rozdělovala kritiky na dva tábory. Jedni ji považovali za módní ikonu, druzí kritizovali její "svérázný" styl. Francouzský návrhář svou poslední kolekcí jasně dokázal, že patřil mezi její fanoušky.

Přehlídka, která se konala jen dva dny po šestiměsíčním výročí zpěvaččiny smrti, rozzuřila Amyna otce, bývalého taxikáře Mitche (60). Ten návrháře obvinil, že chce na smrti jeho dcery vydělat. "Použil její tvář jen ke svému obohacení," řekl zdrcený otec.

Gaultier šel do detailu, modelky měly i piercing na stejném místě jako zesnulá zpěvačka
Autor: epa, reuters,čtk
"Naše rodina byla při spatření záběrů z přehlídky pobouřena, byl to pro nás doslova šok. Nikdo nás nepožádal o povolení, nikdo nenabídl ani žádný dar pro nadaci," prohlásil Mitch, který po smrti své dcery zřídil Nadaci Amy Winehouse. Ta má pomáhat ohroženým mladým lidem.

"Jsme hrdí, že naše dcera měla takový vliv na módu, ale nelíbí se nám, že přehlídka ukazovala Amy v její nejhorší podobě," dodal.

Sám Gaultier se k "obvinění" vyjádřil jednoznačně. Kolekce i přehlídka prý měly vzdát "hold" zesnulé zpěvačce. "Byla to módní ikona s dokonalým smyslem pro kombinování stylů - byla v tom prostě skvělá," řekl a dodal: "Vyznávala styl osmdesátých let, ale velmi moderně pojatý."