Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Boty z rybí kůže od Blahnika za 17 tisíc!

9. listopadu 2011 | 16:02

Známý návrhář bot nyní navrhl ekologickou kolekci. Materiál čerpal hlavně z ryb. Střevíčky vyjdou na bezmála 17 tisíc korun!

Mít boty od Blahnika je hitem od dob seriálu Sex ve městě. Hlavní hrdinka v podání Sarah Jessiky Parker za ně utrácela horentní sumy.

Nově Blahnik navrhl ekologické boty, které také samozřejmě stojí majlant. Stojí 895 dolarů, což je v přepočtu skoro 17 tisíc korun.

Španělský návrhář vytvořil kolekci sandálů i svých proslulých střevíců na podpatku. Jejich základ je korkový, jinak jsou z kůže ryby tilapie a palmových vláken.

“Líbí se mi ta myšlenka využít kůži ryby, která se běžně používá na maso. Byl by to jen odpad, přitom to je kvalitní a hezký materiál, perfektní pro drobné doplňky,” vysvětluje Blahnik.





<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:21.0cm 842.0pt; margin:70.9pt 172.65pt 70.9pt 127.6pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Boty z rybí kůže: ekologická kolekce Manola Blahnika

Známý návrhář bot nyní navrhl ekologickou kolekci. Materiál čerpal hlavně z ryby tilapie. Střevíčky stojí, bezmála 17 tisíc korun!

Mít boty od Blahnika je hitem od dob seriálu Sex ve městě. Hlavní hrdinka za ně utrácela horentní sumy. I ty ekologické stojí majlant. Vyjdou na 895 dolarů, což je v přepočtu skoro 17 tisíc korun.

Španělský návrhář vytvořil kolekci sandálů i proslulých střevíců na podpatku, které jsou zcela ekologické. Jejich základ je korkový, jinak jsou z kůže ryby tylapie a palmových vláken.

“Líbí se mi ta myšlenka využít kůži ryby, která se běžně používá na maso. Byl by to jen odpad, přitom to je kvalitní a hezký materiál, perfektní pro drobné doplňky,” vysvětluje Blahnik.



 

Autor: INT, bak
Video se připravuje ...