Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Krásné dlouhé a husté vlasy? Splňte si sen!

18. listopadu 2012 | 06:00

Nikdy jsem nebyla z těch, které si užívají záplavu krásných hustých dlouhých vlasů, padajících daleko pod lopatky. Naopak, mé vlasy se rozhodly růst jen do délky lehce pod ramena, a dále stávkují. Co s tím?


Proto jsem se nadchla pro prodlužování vlasů, svůj sen jsem si splnila v kladenském salonu Ellivisage, kde mají s prodlužováním bohaté zkušenosti.
S výsledkem jsem byla naprosto spokojená a díky radám a profesionálnímu přístupu kadeřnice jsem měla krásné husté vlasy celé tři měsíce.

Prodloužit a zahustit vlasy si můžete v podstatě s jakoukoliv délkou, ale aby byl výsledný efekt pěkný, doporučuje se délka pod uši. Není také dáno jestli budeme mít prodloužené prameny po celé hlavě, je možné udělat „melír“ v extravagantních odstínech, prodloužit vlasy jen na jedné straně. Vždy ale volte kadeřníka, kterému důvěřujete, protože výsledný efekt velmi záleží na představivosti a zkušenostech.

Aby byl účes přirozený, je důležité mít přírodní vlasy, proto neriskujte a neshánějte vlasy po internetu, nevyplatí se to! Navíc až při doteku zjistíte jestli jsou vlasy nejen barevně ale také svou strukturou stejného tipu jako ty vaše.
NEBOJTE SE, SPLŇTE SI SEN!

Své vlasy po prodloužení neztratíte

Efekt odstraňování prodloužených vlasů je pro všechny zákaznice stejný – šok.
Já sama jsem se po třech měsících s nádhernými loknami zděsila, že jsem plešatá. Ale ono je to logické, stejně jako jste na začátku překvapená, že máte vlasů jako Tina Turner, postupně si na ně zvyknete a pak je vám zase divné, že nemáte vlasy téměř žádné.

O své vlasy jste ale nepřišla. Jen při odstraňování prodloužených pramenů, jdou dolů i vlasy, které běžně denně vyčešete, ale při prodloužení je kreatin drží spolu s vlasy prodlouženými. Po několika dnech si opět zvyknete.

Všeobecná RADY pro zákaznice:
•    Nechte si od kadeřnice určitě umt vlasy před jejich prodloužením – po nastavení se doporučuje 48hodin vlasy nemýt, aby se neporušil keratinový spoj – je třeba aby kreatin řádně vytvrdnul
•    Vlasy nejsou od kořínku vyživované proto potřebují více péče – ideálně jednou týdně vyživující masku
•    Zdravotní kontraindikace – nejsou žádné, protože Kreatin je hypoalergenní a vždy by se měli používat lidské pravé vlasy
•    Prodloužené vlasy nerozčešete klasickými kartáči. Každé kadeřnictví, kde se vlasy prodlužují ale prodává ten speciální, který při česání mine spoje, vlasy s ním tak krásně rozčešete a upravíte.
•    Rozhodně se nedoporučuje s prodlouženými vlasy aplikovat kúru Brazilský keratin – spoje pak kloužou po vlasech
Vlasy je možné jakkoliv upravovat – žehlit, foukat, natáčet, i trvalá je možná

Další tipy prodlužování, které provádí salon ElliVisage Kladno
- MicroRing (kreatin obepíná kroužek, který se upevňuje k hlavě, vhodný pro kudrnaté vlasy – může však být alergenní)
- Studený Kreatin (spoj zpracovaný ultrazvukem)

Autor: Tereza Kubátová