Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zdravá vitamínová kosmetika: Nakrmte svoji pleť!

13. listopadu 2012 | 06:00

Pozdní podzim a zima jsou obdobím, kdy bychom ve svém jídelníčku měli z důvodu výskytu různých viróz zvýšit příjem vitamínů! A to nejenom v jídle, ale i v kosmetice!

Naše pleť, vlasy i pokožka jsou v tomto období také velmi křehké a zranitelné, proč jim tedy nedopřát stejnou vitamínovou kúru? Kosmetika nám nabízí spousty možností. vyberte si  její široké škály a pokud třeba nesnesete zázvorový čaj, dopřejte ho alespoň svým vlasům!

Malý tahák přírodních zázraků:

Citrony, grepy, mandarinky: Citrusy jsou všeobecně známo doslova "přecéčkované"! A právě tento vitamin je univerzální všelék. proč ho tedy nedopřát i našim vlasům?

Jablka: Obsahují málo kalorií, ale hodně vlákniny! Obsahují cukry, ovocné kyseliny, draslík, hořčík, vápník, železo, fosfor, síru, mangan, pektiny, třísloviny, vonné látky a celulózu. Tyto účinné látky posilují (nejen) náš organismus!

Konopný olej: Říká se mu malý zázrak. Harmonizuje stav kožních buněk a zvyšuje odolnost pokožky. Velkou výhodou konopného oleje je, že je hypoalergenní. Je tedy vhodný i pro citlivou a ekzematickou pleť!

Rakytník: Prý obsahuje až pětadvacetkrát více vitaminu C než pomeranč! Často se také používá při léčbě rakoviny kůže. Dodává totiž pokožce spoustu ztracených živin a vataminů.

Autor: ema