Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Plastiky ve světě: Transplantují i chlupy do rozkroku!

2. února 2012 | 15:38

Ideál krásy se v různých koutech světa diametrálně liší. Zatímco někde chtějí zvětšit zadek, jinde si dávají prodloužit nosy a dokonce i zahustit porost "tam dole"!

Trend umělé krásy je na vzestupu po celém světě a nic na tom nezměnil ani skandál kolem nekvalitních silikonových implantátů. V loňském roce vzrostly tržby za plastické operace o 10,1 procenta. Německý Bild uvádí, že za různé chirurgické zkrášlovací úkony byli lidé na celém světě ochotni zaplatit dohromady 3,2 až 3,8 miliardy eur (v přepočtu 96 až 115 miliard korun)! Letos se očekává další nárůst o 11 %.

Zkrášlování pomocí šikovných rukou plastických chirurgů však v Evropě nedosahuje ani zdaleka takový rozměr jako v Asii, Severní a Latinské Americe. Zde je úprava plastickým chirurgem prestižní záležitostí a kdo jen trochu může, nenechá si ujít možnost zvýšit svůj společenský status plastickou operací. Ideály krásy jsou však odlišné.

Korea: Husté chlupy a dlouhé nosy

Co je v Evropě atraktivní, nad tím Korejci ohrnují nos. Ti mají totiž zálibu v bujném ochlupení ohanbí a tak ve snaze dosáhnout dokonalosti neváhají dát si transplantovat vlasy shora dolů. Nejžádanější úpravou je však v Koreji úprava nosu. Zdejší plastičtí chirurgové nejčastěji zužují a prodlužují široké krátké nosíky Korejcům a Korejkám tak, aby se co nejvíce podobaly těm evropským.

Brazílie: Jeden zadek J. Lo prosím!
Lopez má zadeček k nakousnutí
Autor: ČTK, EPA, Reuters

Kromě zvětšování prsů si Brazilky vášnivě rády nechávají zvětšovat zadky. V žádné jiné zemi se nevkládá tolik implantátů do sedací části jako právě zde. Kulaté, pevné a dobře tvarované pozadí je snem každé ženy a přestože operace a hlavně rekonvalescence patří k těm nepříjemnější, Brazilky si dávají své zadky zvětšovat ve velkém.

Hit Asie: Oční víčka

Oční víčka Asiatů se od zbytku světa výrazně liší. Jejich horní víčko jako kdyby nemělo pohyblivou část a právě to jim vadí nejvíc. "Západní" víčka jsou zde ideálem krásy, podobně jako úzké nosy a tak plastičtí chirurgové odstraňují přebytečnou kůži a tuk a přišívají jemnou pokožku víček tak, aby vzniklo "dvojité víčko".

Japonsko: Zvětšení alespoň na chvíli

Silikonové implantáty Japonky příliš nelákají, raději si dají do prsou vstříknout speciálně upravenou kyselinu hyaluronovou. Košíčky větší o jednu velikost mohou nosit rok až dva, dokud se kyselina nevstřebá. I japonští muži mají rádi zvětšování a rozšiřování. Kolagenové injekce si dávají píchat proti vráskám, ale i přímo do penisu. Zkrátka, v Japonsku jsou díky vylepšením spokojené ženy, muži a nejvíce plastičtí chirurgové.

Nos
Autor: profimedia.cz
Írán: Nejkrásnější nosíky

Nikde na světě se neoperuje tolik nosů jako v Íránu. Až 80 % úprav nosu si dávají udělat ženy a je to pochopitelné. Lákat na krásný dekolt je v této zemi nemyslitelné a tak ženám zůstává "pouze" jejich tvář. Rty mají většinou plné od přírody a výrazné oči také, proto jim k dokonalosti chybí už jen vylepšený nos.

Libanon: Nové tváře a nevinnost

V Libanonu si nechávají svou tvář zkrášlovat v převážné míře muži. Dokonce se předpokládá, že muži bez úpravy nosu jsou v Bejrútu již v menšině, zejména co se týče mladší generace. Ti starší se však lékařských ordinací plastických chirurgů také nevyhýbají a rádi se nechají i několikrát omladit. Ženy to zase berou z opačného konce. Protože je pro muslimy důležité, aby nevěsta byla ještě panna, mnoho mladých žen si před svatbou lehne na stůl plastického chirurga, aby jim vrátil ztracený věneček.

Autor: lesk.sk, lena