Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Den jen pro vás: 7 kroků, jak báječně relaxovat

12. června 2012 | 09:16

Manžel či přítel tráví hodiny před televizní obrazovkou, oči má jen pro ten kulatý "nesmysl" a vás úplně přehlíží? Pak jste našla ideální čas na odpočinek. Udělejte si domácí wellness a naberte sílu. Zasloužíte si to!

1. Vytvořte harmonické prostředí

Mezi haldami nevyžehleného prádla nebo rozházenými věcmi se vám asi moc dobře odpočívat nebude. Proto než začnete s relaxaci, seberte poslední síly a upravte vše tak, abyste se cítila příjemně. A pak už můžete začít. Předtím ještě ale „vyžeňte“ rodinu někam ven. Abyste měla čas skutečně jen pro sebe a nemusela neustále odbíhat a plnit přáni děti či manžela.

2. Připravte si horkou lázeň

Ponořit se do teple a voňavé vody je božsky pocit. Přidejte do lázně pár kapek esenciálního oleje, buď relaxačního, nebo povzbuzujícího. Záleží na vás, jakého efektu chcete dosáhnout. Do vody můžete přisypat i koupelové soli nebo nalit pěnu. Jestliže se chcete co nejvíce přiblížit luxusním lázním, přisypejte sušené okvětní lístky růži.

3. Udělejte si příjemné přítmí

Ať už přímo v koupelně, nebo v místnosti, kterou jste si pro relaxaci vybrala. Vypněte hlavní osvětlení, rozsviťte lampičku nebo zapalte spoustu svíček. Uvidíte, že tlumené světlo vám udělá dobře.

Přípravky, které vám zpříjemní relaxaci:

4. Pusťte příjemnou hudbu

Na drsné a neurotizující muzikanty pro tento okamžik zapomeňte. Poslouchejte hudbu, která bude vaši duši hladit. Ať už nějakou romantiku, klasiku, či speciální relaxační. Zavřete oči, nechte se unášet, vypusťte všechny starosti a myslete jen na příjemné věci. Nebojte se ponořit se do své fantazie a snít. O čemkoli. Povoleno je úplně vše!

Relaxační koupel vás dostane do pohody
Autor: shutterstock.cz

5. Natřete se od hlavy až k patě

Po koupeli byste měla pokožku náležitě ošetřit. Sáhněte po tělovém mléku, které vyhovuje potřebám vaši pokožky. Toužíte byt relaxovaná od hlavy až k patě? Pak do mléka kápněte par kapek aromaterapeutického olejíčku. Nádherně kůži provoní i povzbudí.

6. Upravte se

Udělejte se krásnou, i když hodláte zůstat až do večera jen v županu. Nezapomínejte, že dnešní den je jen a jen pro vás. A tak si třeba zkuste vytvořit novy účes. Nebo si konečně udělat bohaté lokny. Nezapomeňte ani na jemný make-up. A pokud máte nenalakované nehty, napravte to. Muži hezky upravené „drápky“ milují. S různými ozdobami to ale nepřehánějte. Pro skutečnou dámu se hodí spíš střídmost a jednoduchá elegance.

7. Natáhněte se

Uvařte si horky čaj, namíchejte koktejl či otevřete vino. Příjemně se posaďte či uložte a sáhněte po oblíbené knize. A nebo konečně otevřete časopis, na nějž jste si stále neudělala čas. Padají vám oči? Nevadí… Zavřete je a na chvíli usněte. Hlavně bez výčitek, že byste měla raději uvařit večeři. On stejně neví, co vlastně jí. Žije teď jen a jen fotbalem.

Víte, že relaxovat se dá i u běhání? Více čtěte zde.

Autor: duš, Klena