Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

9 triků jak zamaskovat nedostatky krásy

23. září 2011 | 16:00

Trápí vás velký nos? Malé nevýrazné oči? Nedokonalou pleť? Naučíme vás, jak snadno zamaskovat devět nejběžnějších vad. Během chviličky můžete vypadat perfektně.

1. Tenké rty

Náš trik:
Vnější linii rtů si obkreslete konturovací tužkou v barvě rtěnky, případně o odstín světlejší. Rtěnku si rozetřete tenkým štětečkem, déle vám pak vydrží. Rty budou působit plněji, když použijete světlé barvy – růžovou nebo meruňkovou – na závěr nanesete bezbarvý lesk. Větších rtů ale dosáhnete i bez použití konturovací tužky a rtěnky. Jak? Těsně kolem nich rozklepejte světlejší rozjasňovač.

Skvělí pomocníci k zamaskování nedostatků:

2. Pupínky

Náš trik:
Nevymačkávejte je a raději použijte antibakteriální krycí tyčinku o odstín světlejší, než máte barvu pleti. Při zčervenání a zanícení použijte zelený korektor, který redukuje zarudnutí. Pak naneste make-up a obličej si jemně přepudrujte.

3. Malé oči

Náš trik:
Zkoušela jste už kleště na řasy? Nádherně vám je nadzvednou a oči budou vypadat větší. Pak je zvýrazněte řasenkou. Nikdy naopak! Oči můžete zvětšit i nanesením tekuté linky na horní víčko těsně podél linie řas. Následně ještě aplikujte hnědý oční stín pod řasy spodního víčka.

Oční stíny v odstínu Permanent Kaki Color Infaillable, L´Oréal, 219 Kč
Autor: archiv firmy

4. Povislá víčka

Náš trik:
Tmavý matný oční stín (hnědý nebo šedý) naneste těsně nad oční záhyb a směrem k obočí rozetřete doztracena. Na pohyblivé víčko naneste světlejší stín. Řasenku použijte jen na horní řasy. Vyhněte se třpytivým očním stínům, které nedostatek ještě více zdůrazní.

Intenzivně černé tekuté oční linky Wonder Oriflame Beauty, 179 Kč
Autor: archiv firmy

5. Široký nos

Náš trik:
Na tento problém funguje jednoduchý grif, který používají všichni vizážisté. Po stranách nosu naneste o něco tmavší make-up, než běžně používáte, a důkladně ho rozetřete. Tmavší barva má schopnost opticky potlačit širší partie. Podobnou službu vám udělá i tmavší pudr.

6. Lesklá pleť

Náš trik:
V první řadě nadobro zapomeňte na krémový make-up. Zaměřte se na produkty bez obsahu oleje. Jestliže máte ve zvyku se několikrát během dne přepudrovat, nedělejte to příliš často, protože pudr vytváří na mastné pleti skvrny. O mnoho lepší je sáhnout po zmatňujících papírcích, které vpijí přebytečný maz a zanechají pleť matnou, aniž porušíte či setřete make-up. Jednoduše jimi přejeďte po lesklých partiích tváře.

Sjednocující, matující a zároveň i rozjasňující make-up Matte Morphose, 399 Kč
Autor: archiv firmy

7. Kruhy po očima

Náš trik:
Vsaďte na kvalitní krémový rozjasňovač. Kromě očního okolí ho můžete použít na na lícní kosti, nos i čelo. Díky mikroskopickým světlo odrážejícím pigmentům efektně maskuje i drobné vrásky okolo očí a rtů. Nanáší se štětcem a jemně vklepává prsteníčkem (má ze všech prstů největší cit).

8. Červené žilky

Náš trik:
Trápí vás popraskané cévky, jizvičky, skvrny? Na jejich překrytí vám skvěle poslouží make-up s vysokou krycí schopností. Pokud jsou kožní defekty výraznější, vezměte na pomoc profesionální palety různobarevných korektorů. Každý odstín funguje na jiný nedostatek: zelený na zanícená místa, fialový na tmavé skvrny, růžový na kruhy pod očima, žlutý na začervenalou pleť.

Paleta korektorů pro zakrytí různých vad pleti Avon Proffesional, 199 Kč
Autor: archiv firmy

9. Lámavé nehty

Náš trik:
Slabé nehty, které se vám pořád lámou a třepí, upravujte skleněným či papírovým pilníkem. Při zkracování ho držte vodorovně a strany pilujte šikmo jedním směrem. Při lakování se nebojte výrazných barev. Modrá, zelená, fialová vypadají velmi trendy, obzvlášť na krátkých nehtech. Používejte olejíček a čas od času si dopřejte výživnou kúru.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: bes/Nový čas pre ženy, duš, Kbak