Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 tipů jak zvládnout domácí pedikúru

14. srpna 2011 | 06:51

S hrubými patami moc parády nenaděláte, ale proč utrácet za drahou pedikúru v salónech. Pokud vám letos ke zjemnění chodidel nepomohl plážový písek, zvládnete to i sama doma.

Jak na to?

1. Připravte si pomůcky

Co budete potřebovat? Ručník, škrabku na paty či pemzu, peeling, nůžky nebo kleštičky na nehty, pilník, výživný nebo hydratační krém, podkladový a krycí lak, případně i nějaký barevný.

K hýčkání hohou stačí jen pár maličkostí.
Autor: profimedia.cz

2. Udělejte si lázeň

Lázeň chodidlům jen prospěje.
Autor: archiv firmy

Než začnete s úpravou chodidel a nehtů, nejprve si nohy namočte. Napusťte si do lavoru horkou vodu a přidejte pár kapek esenciálního oleje nebo soli do koupele. Nohy nechte v lázni asi dvacet minut.

3. Začněte broušením

Nejprve odstraňte z nohou všechna ztvrdlá místa, především na patách. Použijte pemzu nebo speciální škrabku. K dostání jsou i žiletky na chodidla.

4. Sáhněte po peelingu

Pokožku navlhčete, naberte si trochu abrazivního krému a chodidla s ním jemně ošetřete krouživými pohyby. Pak peeling opláchněte.

5. Upravte si nehty

Pokud je máte přerostlé, zkraťte je pomocí kleštiček či nůžek. Nehty byste si měly stříhat do rovna a zároveň to moc nepřehnat, aby vám nezarůstaly do kůže. Případné nerovnosti zapilujte papírovým nebo keramickým pilníkem. Je-li to nezbytné, upravte i nehtovou kůžičku tak, že ji zatlačíte zpět. Zásadně ji nestříhejte!

6. Lakujte

Než začnete s nanášením podkladového laku, nejprve si nehty přejeďte vatovým tamponem s odlakovačem, abyste je zbavila mastnoty a nečistot, které by bránily v dokonalém nanesení. Pak vezměte podkladový krém a naneste dvě vrstvy laku. Po zaschnutí sáhněte po barvě. Naneste jednu vrstvu, nechte krátce zaschnout a ještě jednou nehty přebarvěte. Na závěr je ještě ošetřete krycím lakem, který ochrání ten barevný před poničením a předčasným oloupáním.

Lak dodá nahtům upravený vzhled.
Autor: archiv firmy Oriflame

7. Hydratujte a vyživujte

Po úpravě nehtů sáhněte po hydratačním nebo výživném krému s deodoračními účinky. Nohy jím důkladně promažte a nechte vstřebat. A pak už se můžete bez obav nazout do sexy střevíčků.

Co vám zkrášlí chodidla?

Autor: Alena Dušková, Kbak