Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná jako z Karibiku, nečekejte na dovolenou

Zrelaxovaná pleť a dobrý meke-up a můžete vypadat jako po dovolené
6. července 2011 | 06:00

Lehce bronzová pleť, vypnutý a odpočinutý vzhled, prosvětlené vlasy. Je vaše dovolená ještě v nedohlednu? Poradíme vám, jak dosáhnout zářivý letní vzhled, jako když jste se právě vrátila od moře.

Dovolené se nevyrovná žádná zkrášlovací kúra. Pokožka políbená sluncem září vitalitou a zdravím. Uvolněné rysy v obličeji vyzařují nově nabytou energii. Pokud si na svojí dovolenou musíte ještě nějaký ten pátek počkat, máme před vás pár skvělých rad jak, díky kterým budete vypadat, jakoby jste se právě vrátila z Karibiku.

Zkuste těchto sedm triků:

1. Malé moře doma

Ne nadarmo se jí říká bílé zlato. Mořská sůl je ověřený zkrášlovač. Je bohatá na minerální látky stopové prvky, odvádí přebytečnou vodu z tkání a tím zeštíhluje, urychluje látkovou přeměnu a díky antioxidačnímu působení pozitivně ovlivňuje regeneraci pleti. Dopřejte si blahodárnou mořskou koupel
doma v koupelně: 1 kg. mořské soli nechte rozpustit v teplé vodě a ponořte se do ní na 10 minut.

654653:gallery:true:true

2. SOS pro unavenou pleť

Mdlá povadlá pleť potřebuje rychlou vzpruhu - nejlépe v podobě séra, které jí poskytne účinné látky v koncentrované formě. Důležité je nanášet sérum na právě vyčištěnou pleť, až pak následuje aplikace denního nebo nočního krému. Na ošetření tváře a krku vystačíte s 3 - 5 kapkami séra.

3. Slunce z tuby

S moderními samoopalovacími zázraky dosáhnete atraktivního bronzu jako u moře velmi jednoduše. V každém případě si však před nanesením produktu udělejte důkladný tělový a pleťový pealing. Zbavíte se tak odumřelých buněk a opálení bude pěkně rovnoměrné. Na pleť nanášejte produkty určené speciálně pro citlivou pokožku obličeje.

894123:gallery:true:true

4. Zázračný make-up

Zrelaxovaná pleť a dobrý make-up spolu souvisí. Krémové makeupy s pigmenty odrážejícími světlo optický změkčují a sjednocují tón pleti. Fungují ale pouze tehdy, pokud je pokožka dostatečně zásobená vodou, proto si před nanesením make-upu vždy aplikujte denní hydratační krém a nechte ho pořádně vstřebat.

Archív
Autor: Archív

5. Svěží tahy štětcem

Zdravíčka vás nádherně omladí dodají okamžitou svěžest. Naberte trochu barvy na štětec, lehce sklepněte přebytečný pudr naneste jej od nejvyššího bodu líček směrem ke spánkům. Pokud chcete dosáhnout lehké opálení, použijte bronzer. Naneste ho na partie, které sluníčko opálí nejdříve, tedy lícní kosti, čelo, nos a bradu.

940853:gallery:true:true

6. Bronzová pleti lichotí

Váš pohled rozzáří oční stíny s nádechem do bronzova. Nanášejí se na celou pohyblivou část oka a lehce se rozprostřou směrem pod obočí. Čím tmavší odstín zvolíte, tím více rosvítí oční bělmo. Pokud použijete kvalitní zhušťující řasenku, oční linku už nebudete potřebovat.

940854:gallery:true:true

7. Lesk na sexy objem

Plné šťavnaté rty k letnímu vzhledu patří. Kvalitní lesky na rty obsahují kyselinu hyaluronovou, která rty okamžitě zvětšuje zároveň hydratuje. Navíc efektně vyplňuje drobné vrásky. Pro dokonalý výsledek si nejprve rty obkreslete konturovací tužkou v barvě lesku. Pokud používáte bezbarvé lesky, aplikujte konturku v neutrální barvě rtů.

940855:gallery:true:true

Autor: Beata Suchá/Nový čas pre ženy, Kbak