Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

7 rychlých a snadných účesů na každý den! Zvládnete je i vy!

Vykouzlete si na halvě každý den jiný účes! Následující z nich vám zaberou jen pár minut!
6. srpna 2012 | 14:21

Znáte to, ráno vstanete a máte vlasy rozčepýřené jak vrabčák. Co s tím? Nikomu z nás se po ránu nechce nic moc dělat, ale upravené vlasy jsou nezbytností. Patříte mezi ty ženy, které je jen učešou a jdou? To snad ne!


Vlasy jsou naší prioritou a muži je milují. Pokud je máte krátké, zkuste alespoň nějaký roztomilý rozcuch. Polodlouhým sluší objem. A dlouhým? Pro ty jsem připravila následující manuál!

1. PONDĚLÍ – Dětský pudr

O víkendu se vám vlasy nechtěla mýt a máte je v pondělí ráno mastné? Zkuste dětský pudr! Z vlasů vysaje mastnotu a minimálně na půl dne vás zbaví pocitu neumyté kštice. POZOR! Pokud jste brunetka, aplikujte ho velkým, make-up štětcem, jinak budete vypadat jako šedivá!

Získejte objem jako Drew Barrymore
Autor: Profimedia.cz

2. ÚTERÝ - Nasaďte čelenku

Pokud máte náladu na elegantní účes, zkuste zajímavou ozdobu. Učešte vlasy kartáčem, sepněte do ohonu, drdolu, nebo je nechte jen tak, rozpuštěné. Módní jsou teď čelenky s velkými, nepřehlédnutelnými mašlemi.

3. STŘEDA – Udělejte si drdůlek

Nejoblíbenější účes snad všech žen. Zabere totiž sotva pár sekund. Zatočte si vlasy kolem dokola a obtočte několikrát kolem své osy. Zafixujte gumičkou, případně pinetkami. Nakonec vytáhněte sem tam nějaký ten pramínek a zafixujte lakem na vlasy.

Drdůlek
Autor: Profimedia.cz

4. ČTVRTEK – Jako Geisha

Pokud si myslíte, že je to složité, tak právě naopak! Postup je stejný jako u klasického drdolu, ale je dobré vlasy nejdříve vyčesat do ohonu, zkrotit je tužidlem a pak začít točit. Nakonec účes „propíchněte“ čínskými hůlkami. Vtipně budou vypadat i pastelky!

5. PÁTEK – Šik culík

vlasy, culík
Autor: Profimedia.cz
Pokud máte vlnité vlasy, pročešte je prostředkem proti zacuchání. Rovné vlasy lehce natočte žehličkou. Natupírujte temeno a vlasy stáhněte do nízkého ohonu. Poté vyjměte jeden silnější pramen a obtočte jím ohon tak, aby nebyla vidět gumička. Jeho konec pod culíkem zafixujte pinetkou.

6. SOBOTA – Zakryjte odrosty

Oddělte část vlasů přímo nad čelem, lehce natupírujte, zformujte a připněte pinetkami. Hustota a objem je zcela ve vaší režii.

Zapletený cop
Autor: Profimedia.cz
Tímto jednoduchým účesem zakryjete jak mastné kořínky, tak i nevzhledné odrosty. Navíc je tento styl velmi oblíbený u celebrit!

7. NEDĚLE – Zapleťte si francouzský cop

Ne každý  dokáže udělat tento styl copánku. Nicméně, dá se to naučit. Princip spočívá v pletení klasického copu ze tří pramenů, pouze s přibíráním jednotlivých pramínků.  Pokud jste ale již zkušené a nedělá vám tento styl problém, zapleťte si francouzský cop nad čelem místo čelenky!

Autor: Eva Dvořáková