Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Proměna sportovní Aleny (60): Prošla školou líčení a elegance

4. října 2011 | 06:00

Manažerka Alena (60), která si ve volném čase ráda zahraje ping-pong, už dlouho uvažovala o radikální změně. Tápala v líčení, nevěděla, co si počít s vlasy. S nadšením se proto svěřila do rukou odbornic na krásu.

Proměna opět dopadla na jedničku. Alena během pár hodin vypadala skvěle. Ze své nové vizáže byla tak nadšená, že okamžitě prošla školou make-upu, kde se naučila pracovat s kosmetickými produkty. Teď si je v líčení i oblékání podle svých slov jistější a nebojí se experimentovat.

Tmavé líčení lichotí

Vizážistka Eva Valechovská nanesla na Aleninu citlivou pleť liftingový make-up. V oblasti očí použila korektor, který si poradil s barevnými nedokonalostmi a oči nádherně rozjasnil. „Oční víčko je tónované od bílé ve vnitřním koutku až po tmavě šedou v koutku vnějším. Stíny jsou nanesené až do poloviny pevného víčka. Pro zvětšení oka a prohloubení pohledu jsem stejné barvy použila i na dolním víčku,“ popisuje způsob líčení.

Ani v pokročilém věku se ženy nemusí bát pestrých barev.
Autor: Daniel Zahrádka
Obočí potřebovalo upravit a ztmavit tmavě hnědou barvou určenou speciálně na tuto partii, černá řasenka pak byla závěrečnou tečkou za líčením očí. Rysy v obličeji zjemnila tvářenka ve středně růžovém odstínu. Středně červený odstín na rtech doplněný leskem zase šikovně zvětšil objem rtů. „Tenhle způsob líčení se hodí ke každému oblečení, jen je určený spíše pro slavnostní příležitost, na denní nošení je nutné ubrat na intenzitě barev,“ radí vizážistka.

Vlasy paní Aleny potřebovaly regenerační péči a nový střih.
Autor: Daniel Zahrádka
Vlasy potřebovaly lesk

Suché a poškozené, takové vlasy měla Alena před proměnou. Vlasová odbornice Misha Čadková se proto nejprve pustila do silné regenerační péče a následně sáhla po lehké, ztmavující barvě pro zvýraznění lesku.

„Vlasy jsem odlehčila prostříháním a sestříháním kolem obličeje. Ofina zjemnila rysy,“ říká Misha. Pro domácí péči pak Aleně doporučila investici do intenzivní výživné péče pro suché a dehydratované vlasy.

Žádný strach z barev

Výrazné barvy dodaly Aleně šmrnc, neměla by se jich rozhodně bát. Má velmi dobrou postavu, které sluší jak sukně, tak kalhoty. A klidně může sáhnout i po brýlích s výraznými obroučkami.

Podívejte se na proměnu paní Aleny:

Toužíte také po změně?

Přihlášku pošlete na adresu redakce prozeny@ringier.cz.
Ta by měla obsahovat:

* váš věk a pár slov o vás
* váš krátky osobní příběh a to, proč si myslíte, že právě vás bychom měli vybrat
* dvě kvalitní fotografie (portrét a celá postava) ve formátu .jpg o velikosti minimálně 150 kB
* kontaktní telefon

Ze zaslaných přihlášek vybereme ty nejzajímavější.

Autor: kač, Kbak