Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

3 rychlé kroky pro krásnou a zdravou pleť: Je to hračka!

26. října 2012 | 07:48

Těžko bychom našli nějakou ženu nebo dívku, která by nechtěla mít krásnou pleť. Proto existuje taková spousta pečujících a dekorativních kosmetických přípravků. Jak se ale v tak různorodé nabídce vyznat?


A jak kosmetiku používat, aby přinesla očekávané výsledky? Většina z nás totiž stále zapomíná na to nejdůležitější… totiž, že krása i zdraví pleti závisí především na správné péči, která zahrnuje pravidelné čištění, následné dočištění a teprve poté nanesení pečujícího krému. Prosté a jednoduché 3 kroky, díky kterým se pleť stane hned na první pohled krásnější.

1. ODLÍČENÍ A ČIŠTĚNÍ

Začněte odlíčením očí a rtů, na kterých máte tradičně nejvíce líčidel. Používejte vždy přípravky k tomu určené, jsou šetrnější pro jemnou pleť a navíc jejich složky nedráždí oči a Vy se tak vyhnete nepříjemnému pálení, zarudnutí a slzení. Dokážou dokonale odstranit i voděodolnou řasenku i neslíbatelnou rtěnku.

Odličovač extra voděodolného make-upu, NIVEA 129,90 Kč
Autor: Archiv firem

Jak na to? Na tampon naneste odličovač a na chvilku přiložte na řasy a oční víčko, aby se líčidla uvolnila. Snáze a šetrněji pak půjdou setřít. Stírejte jemnými kruhovými tahy od vnějšího k vnitřnímu koutku oka, odkud se pak vyplavují všechny nečistoty, které se do oka dostaly. Oči odličujte, dokud nebude tamponek čistý. Na tamponek netlačte.

2. DOČIŠTĚNÍ A TONIZACE

Nyní pokračujte v dočištění pleťovou vodou. Na pleťovou vodu rozhodně nezapomínejte! Je to důležité, protože mlékem pleť očistíte pouze od základních hrubých nečistot. Pleťová voda má za úkol odstranit zbytky odličovadla, upravit pH pleti, dodat hydrataci a další specifické účinky - např. působit antibakteriálně, stáhnout póry, osvěžit, zklidnit podrážděnou pleť atd. podle typu pleťové vody. Zvolte tedy správnou pleťovou vodu dle typu Vaší pleti.

Jemné čisticí mléko s extraktem z čerstvých orchidejí, LUSH, 100 ml 210 Kč
Autor: Archiv firem

Doporučujeme: Vyberte si pleťovou vodu od značky. Normální až smíšenou pleť rozjasníte a dočistíte Osvěžující pleťovou vodou s výtažky z lotosu a vitamíny, je-li Vaše pleť citlivější a potřebuje jemnou péči, zvolte Zklidňující čisticí pleťovou vodu obsahující mandlový a měsíčkový olej.


3. NANESENÍ PEČUJÍCÍCH PŘÍPRAVKŮ
Po důkladném vyčištění je pleť připravena k aplikaci denní či noční péče. Vybírejte krémy dle typu své pleti a dle svého věku. Mladistvé pleti postačí lehké krémy. Pro pleť, na které se již objevují první vrásky, jsou ideální výživnější přípravky, které obsahují vitamíny, obnovující komplexy a anti‐age složky, například provitamín B5 nebo koenzym Q10.

Ošetřuje, zjemňuje a uklidňuje suchou pleť, REGINA, 76 Kč
Autor: Archiv firem

Extra tip kosmetičky Hany Modré: Nemazat, vklepávat! Mnohem účinnější než klasické roztírání krému je aplikace vklepáváním, kterým podpoříte prokrvení pokožky, a tím také účinek přípravku. Oživíte tak přirozené regenerační a hydratační procesy v pleti, která tak bude připravena čelit dalšímu náporu vnějších vlivů.

Autor: ema