Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šokující! Dívka (18) se oběsila kvůli akné, psychické problémy trápí i další ženy

4. března 2012 | 06:18

Zjizvená tvář, dekolt, záda. Zanícené pupínky nám ničí život i pleť. Akné dávno netrápí jen "puberťáky". Jeho agresivní forma postihuje stále více žen středního věku. Vzácnou agresivní formou trpí i Samantha Brick (41). Tragický čin zoufalé mladé dívky ji inspiroval k "vyzpovídání" se i ze svého příběhu.

Melissa Martin-Hughes (+18) se oběsila, když začala upadat do depresivních stavů. Zřejmě to způsobil lék, který jí byl předepsán na akné, Roaccutane. Stále častěji se o něm mluví v souvislosti s jeho nežádoucím účinkem, nástupem silných depresí. Je veřejným tajemstvím, že stojí již za několika sebevraždami mladých lidí.

Melissa Martin-Hughes spáchala sebevraždu kvůli akné.
Autor: Facebook.com

"Když jsem si v novinách přečetla příběh osmnáctileté mladé dívky, která se oběsila právě kvůli depresím ze svého příšerného akné, rozhodla jsem se sepsat svůj příběh," říká Samanta Brick.

Nechodila jsem ven s muži

Mnoho let mě moje pleť nutí rušit schůzky s muži, večerní akce s kamarádkami a velice dobře "vyhlížející" pracovní schůzky.

Akné mě pronásleduje v mých myšlenkách i snech. Dokonce i každý den ráno, než otevřu oči. Pokud se mé nejhorší obavy potvrdí, když se podívám do zrcadla, propadám depresím a mám zničený celý den.

Když jsem dovršila čtyřicet let, myslela jsem si, že moje špatná pleť, která mi ničí můj osobní i společenský život, konečně zmizí. Vždyť akné mají snad jen mladí a dospívající, ne?!

Mé nejhorší obavy se potvrdily

Bohužel, co se dalo čekat, se mé nejhorší obavy potvrdily. Nic se nezměnilo. Naopak. Vše se ještě zhoršilo.

Akné dokáže zničit život
Autor: Profimedia.cz

Často byla moje pleť tak špatná, že jsem musela nosit roláky, abych zakryla pupínky v dekoltu, na krku nebo na zádech. Pokud jste nikdy těmito problémy netrpěli, máte štěstí.

Make-up mě ničil

Je to tak ponižují, trapné a únavné! Každý den vstávat s takovým břemenem..

Kéž by to bylo jenom akné! Můj obličej vypadal jako olejová skvrna! I když se mi dařilo všechny nedostatky téměř precizně zakrýt make-upem, zanedlouho se mi na namalovaném obličeji vytvořily mastné skvrny.

Pleť se mi příšerně mastila a v kombinaci s líčením způsobovala, že se mi akné tvořilo ještě víc a agresivněji.

Trpí i celebrity

Je známo, že i Cameron Diaz, Katy Perry, nebo Victoria Beckham trpí tímto problémem. Je více než jasné, že ani jedna z těchto hvězd nemůže vyjít na veřejnost bez dokonale namalovaného make-upu.

Akné trpí i Cameron Diaz
Autor: Profimedia.cz

Až minulý rok přišla moje záchrana! Slyšela jsem, že v USA je nějaký přípravek na pleť, který ji přirozeně zmatňuje a je zaměřen především na agresivní formu akné.

V té době byl k dostání pouze v Americe, ale já jsem neměla co ztratit. Byla jsem tak zoufalá, že jsem si přípravek téměř za 40 dolarů objednala přímo od výrobců z USA.

A pak přišel zázrak

Přípravky přišly. Jednalo se o tří fázovou léčbu – toner, pleťová čistící voda a krém.  A fungovalo to! Do tří měsíců mi moje, jindy příšerně mastná pleť, pěkně vyschla. O další tři měsíce později se moje pleť ještě daleko více zlepšila.

Dnes, ve věku jednačtyřiceti let, konečně vidím, co to znamená, mít přirozeně mastnou, dobře vypadající pleť. Jednu výhodu moje zkušenost ale má. Díky tomu, jak moc se mi pleť mastila, nemám téměř žádné vrásky. Snad bude ještě chvíli trvat, než se mi na „vyléčeném“ obličeji "letokruhy" objeví."

Autor: ema, lena