Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Krásná i po padesátce: Jak se starat o pleť?

18. listopadu 2011 | 11:44

Všechny chceme vypadat přitažlivě bez ohledu na to, jaké je naše datum narození. Je ale jasné, že čím starší jsme, tím je to větší dřina. Na co byste neměla zapomínat, aby vaše kůže vypadala svěže a hladce?

Pravidelné odličování

Pravidlo číslo jedna platí pro mladé dívky i zralé ženy. Každý večer a ráno ošetřete pokožku pleťovým gelem či mlékem a tonizujte pleťovou vodou. Když to neuděláte, bude vaše pleť zašedlá a unavená. A nepomůže ani sebelepší pleťový krém.

Vezměte na pomoc sérum

Nanáší se na vyčištěnou pokožku pod pleťový krém, noční i denní. Jelikož je koncentrovanější, je pro pleť výživnou a vitaminovou „bombou“. Vyberte si podle potřeb pokožky buď rozjasňující, nebo vypínací či proti vráskám.

Nejlepší produkty pro starší pleť, podívejte se:

Zkuste výživné krémy

Krém pro omlazení pleti Diamond Cellular, Oriflame, 799 Kč
Autor: archiv firmy
Kůže po padesátce je tenčí a méně pružná, snadněji se vysušuje. V podkoží dochází k úbytku elastinu a retinolu, které je třeba doplnit. Zkuste proto omlazující krém proti vráskám, bohatý na vitaminy. Pokud vás trápí povadlé rysy, i v tomto případě máte širokou možnost volby. Nechte si poradit, jaký krém bude pro vás ten nejlepší. A pamatujte na správnou péči na noc. Ta už by měla být ve vašem věku naprostou samozřejmostí.

Nezapomínejte na masky

Jednorázovým, ale vydatným přísunem vitaminů a živin, které v podkoží začínají chybět, jsou i pleťové masky. I tady můžete volit mezi výživnými, regeneračními, hydratačními, vypínacími, omlazujícími. Klidně si nakupte více druhů a střídejte je. Jak často masku nanášet? Ideální je to alespoň jednou týdně.

Objednejte se na chemický peeling

Účinným způsobem, jak se zbavit staré a vrásčité „slupky“ na tváři, je chemický peeling, který se dělí na invazivní a neinvazivní. Záleží na tom, jakou intenzitu si hodláte dopřát. Co se stane? Odstraní a zbrousí vám staré odumřelé buňky na povrchu. To navíc stimuluje činnost podkoží, čímž by se měla pokožka výrazně zregenerovat a omladit. Chcete to zkusit? Právě teď je ideální doba. Chemický peeling je totiž nejlepší provádět na podzim a v zimě. Vyhnete se tak riziku pigmentace kůže.

Sérum proti pigmentovým skvrnám Even Better Clinical, Clinique, 1450 Kč a Make-up pro korekci skvrn Even Better Makeup, Clinique, 790 Kč
Autor: archiv firmy
Zbavte se pigmentových skvrn

Stařecké skvrny jsou jako nepříjemné stigma. Jen co se objeví, těžko už můžete o svém věku taktně mlčet. Každému bude zřejmý. Ale i s tímto neduhem se naštěstí dá bojovat. Kosmetické firmy se předhánějí v inovacích krémů či sér, které je dokážou vybělit. Momentálně je třeba velkým hitem sérum Even Better od Clinique (1450 Kč) a Zesvětlující krém na pigmentové skvrny Optimals Even Out, Oriflame (399 Kč).

 

Svou pleť si hýčkejte
Autor: archiv firmy
Čas od času si dopřejte masáž

Aby byla pokožka zdravá a svěží, musí být i dostatečně prokrvená. Právě na tento problém skvěle zabírá obličejová masáž. Nejenže je velice příjemná, ale ještě tvář či dekolt dostane zase do formy.

Autor: Alena Dušková, Kbak