Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Gotické líčení není jen pro upíry: Letí na přehlídkách i u celebrit

20. října 2012 | 12:00

Havraní vlasy, bledá pleť, tmavé rty. Vizáž ve stylu Addamsovy rodiny se zase vrací na scénu. Vampýrský make-up ale můžou nosit i běžní smrtelníci. Nebojte se ho, nekousne vás!

Před dvaceti lety udávala trendy mladičká Christina Ricci, dnes je to Rooney Mara. Představitelka Lisbeth z úspěšného thrilleru Muži, kteří nenávidí ženy, ztělesňuje nový ideál krásy. Křehkou a přitažlivou bytost, která má i svou nebezpečnou stránku.

Její temně romantický look vytvořila proslulá vizážistka Pat McGrath. Přenesla ho i na podzimní přehlídky velkých módních domů Gucci a Saint Laurent Paris nebo nizozemského dua Viktor & Rolf. Vyzkoušejte ho i vy!

Herečka Rooney Mara a její perfektní make-up.
Autor: profimedia.cz
Pleť

Musí být bezchybná. Použijte make-up o jeden až dva odstíny světlejší než tón vaší pleti. Korektorem zamázněte všechny nedokonalosti. Štetcem naneste matující pudr ve stejném odstínu jako make-up. Tvářenku či bronzer tentokrát klidně vynechte.

Oči

Jste-li studený typ, sáhněte po černých, šedých nebo fialových stínech. Teplé typy mohou zkusit různé odstíny hnědé. Experimentujte s intenzitou, naneste je klidně i na spodní víčka. Zkuste i přesnou černou linku nebo kombinaci rozjasňovače a objemové řasenky.

...
Autor: profimedia.cz

Obočí

Nemusíte ho mít zapudrované jako Lisbeth, hlavní je perfektní tvar. Nebojte se ho zvýraznit speciální tužkou.

Rty

Jsou hlavní hvězdou gotického líčení. Rtěnka může být matná i lesklá. Vyberte si tmavě rudou, vínovou, hnědou nebo fialovou. Pro jemnější look ji naneste jen v jedné vrstvě. Skutečné gotičky ale nejprve rty obtáhnou a vybarví konturkou, pak nanesou rtěnku ve dvou vrstvách.

Inspiraci z přehlídkových mol i z červeného koberce, stejně jako tipy na produkty, najdete v galerii.

Autor: mab