Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ženská dilemata: Do práce bez make-upu? Ani náhodou! To radši přijdeme pozdě

Bez make-upu ani ránu!
21. března 2012 | 10:13

Opouštět domov s nenalíčeným obličejem je pro mnohé z nás zlým snem. Více než dvě třetiny žen odmítají odejít do práce bez toho, aniž by si nanesly make-up! Spousty žen také uvedla, že je to pro ně daleko větší psychickou zátěží, než třeba veřejný projev, či pracovní pohovor.

Průzkumy u 3000 žen zjistily, že bez make-upu se cítí jistě jen před svými dobrými přáteli, rodinou, nebo partnerem.

70% ale uvedlo, že je pro ně naprosto nepřijatelné, aby je jejich kolegové, či nadřízení v práci viděli nenalíčené, nebo bez „udělaných“ vlasů.

Nesnídáme, líčíme se
Šminky
Autor: Profimedia.cz

Byl také zjištěn „nečekaný“ fakt, že ženám zabere ranní upravování zhruba 21 minut. To znamená, že musíme vstávat o půl hodiny dříve, abychom se, dobře upravené, vydaly do práce. A mnohdy dáme přednost dobrému vzhledu před snídaní.

91% žen uvedlo, že by raději zrušila první rande se svým idolem, než aby na něj šly nenamalované (což mi ostatně přijde docela logické).

31% žen by nešlo bez make-upu ani do posilovny a jedna žena ze šesti by nenamalovaná neotevřela ani dveře od bytu.

Malujete se každý den?
69%
31%
Děkujeme za Váš hlas!
281 hlasů
126 hlasů

Nadřízeným vadí make-up
Výrazný make-up do práce nepatří.
Autor: Profimedia.cz

V loňském roce jedna studie zjistila, že jeden ze tří šéfů si myslí, že jeho zaměstnankyně nosí příliš mnoho líčidel.

Psycholožka Celia Bibby říká: „Mnoho žen má pocit, že když se namalují a budou vypadat reprezentativněji, budou na své nadřízené působit daleko lépe, než kdyby byly nenamalované. Studie také prokázaly, že ženy, které nosí make-up jsou svými šéfy považovány za schopnější, sympatičtější a důvěryhodnější.“

Co je moc, to je příliš
Výrazný make-up do práce nepatří.
Autor: Profimedia.cz

I v líčení je ale určitá hranice, kterou není radno překračovat. Příliš mnoho make-upu působí naopak vulgárně a nedůvěryhodně. Nehledě na to, že v souvislosti s velkým množstvím malovátek se nejčastěji mluví o prostitutkách, nebo pornoherečkách.

Autor: ema