Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kate má vadu na kráse, neumí se namalovat

9. srpna 2011 | 12:27

Nikdo není dokonalý! Dokonce ani novopečená manželka prince Williama, půvabná Kate (29). Její make-up zkritizovala už i věhlasná Vivienne Westwood.

Slavná módní návrhářka si nebere "servítky". Kritice se tak nevyhnula ani manželka následníka britského trůnu. V rozhovoru pro britský magazín Sunday Times Vivienne Westwood (70) zkritizovala její líčení.

Špatné líčení kráse uškodí

"Podle mě má problém s očním make-upem. Silné černé linky působí příliš tvrdě. Měla by nosit buď rozmazané nebo by se jim měla úplně vyhnout," řekla "první dáma" světové módy, která o stylu něco ví.

"Zdá se mi, že se snaží prezentovat jako 'obyčejná žena'. Podle mého mínění by se však měla začít chovat jako žena 'mimořádná'," dodala Westwood, která však nebyla první kritičkou.

Už před měsícem totiž na nelichotivé Katiny linky poukázalo holandské módní duo Viktor & Rolf. "Rádi bychom ji viděli s jiným make-upem i účesem méně tužky na oči, kratší vlasy. Zvýraznilo by to její přirozenou krásu," prohlásili.

Hodila by se rada vizážisty

Je mladá a krásná. Sňatek s princem ji ze dne na den "vyšvihl" mezi módní ikony. Postavil na pomyslný piedestal. Její styl začaly kopírovat tisíce "obyčejných" žen. Přirozenou eleganci ji rozhodně nelze upřít.

S černě orámovanýma očima působí Kate příliš tvrdě
Autor: profimedia.cz

Svého nového postavení však nezneužívá. "Nevyhazuje" peníze z pokladny za předražené modely. Módní výstřelky jsou jí cizí. Obléká konfekci, stejně jako tisíce jiných Britek.

Přesto ani Vévodkyně z Cambridge není zcela dokonalá. I když se devětadvacetiletá Kate obléká skvěle, neměla by pomoc odborníků odmítat. Pevná ruky vizážisty či pár dobře míněných rad by mladé ženě rozhodně prospěly.

Jak na dokonalé linky

Oční linky mohou vašemu zjevu prospět. Ale i ublížit! S jejich pomocí můžete změnit tvar svých očí, zvýraznit jemné řasy, zkorigovat drobné nedostatky. Musíte však vědět, jak na to.

Na barvě očí přitom vůbec nezáleží. Správně zvolená tužka dodá těm světlým jemnost, tmavším naopak výstřednost. Pozor však na způsob aplikace. Výrazné černé linky totiž mohou působit příliš tvrdě.

Jemnějšího vzhledu docílíte použitím linky, která má stejný odstín jako oční stín, ale o něco tmavší. Ke zjemnění horní i spodní linky použijte štětec a jemně ji rozmažte.

Autor: Lenka Chvostová, ljšk